FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dječaci Škole fudbala "Asim Ferahtović-Hase" osvojili turnir "Champions Trophy"

04.06.2017 u 13:13h

Dječaci Škole fudbala "Asim Ferahtović-Hase" osvojili turnir "Champions Trophy"

Dječaci Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” osvojili su kvalifikacioni turnir “Champions Trophy”, koji je jučer odigran u glavnom gradu BiH. Tako je naš klub, zahvaljujući sjajnom nastupu dječaka Škole fudbala postao prvi klub iz BiH, koji će uzeti učešće na završnici najvećeg svjetskog turnira za dječaka uzrasta do 10 godina.

Ekipa, koju sa klupe vodi trener Vernes Salkičević savladala je grupnoj fazi Sokoloac (8:1), Školu fudbala Eurogol (3:0), te Školu fudbala Respekt (4:3). U 1/4 finala bili su uspješniji od Famosa iz Hrasnice (2:0), a plasman u finale su sigurno obezbijedili, nakon što su u 1/2 finala rezultatom 4:1 pobijedili Školu fudbala Eurogol.

U finalnoj utakmici naši dječaci odmjerili su snage protiv Škole fudbala Bambinosi, a uprkos terenskoj dominaciji i velikom broju prilika za Bordo klub, rezultat je poslije regularnog vremena glasio 2:2, te su naši dječaci osvojili pobjednički pehar poslije boljeg izvođenja penala. Rezultat je glasio 2:0. Vrijedi istaći da je nagradu za najboljeg strijellca dobio Sandi Glibo, a Adin Aleta, dobio je priznanje koje pripada najboljem golmanu turnira.

Čestitamo našim dječacima i njihovim trenerima na odličnim igrama i individualnim priznanjima na ovom turniru. Bravo!

skola_fudbala_HD