FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dobar nastup i individualna priznanja za selekciju Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" na turniru "Josip Katalinski Škija"

14.06.2016 u 08:33h

Dobar nastup i individualna priznanja za selekciju Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" na turniru "Josip Katalinski Škija"

Proteklog vikenda održan je turnir "Josip Katalinski Škija" za 2008. godišta, a selekcija Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" uzela je učešće, te je po okončanju turnira zauzela četvrto mjesto. Za našu selekciju nastupili su Džinić, Slanjankić, Kasumagić, Smječanin, Bihorac, Logo, Musemić, Kurbegović, Smajović, Hasanović, Brajanović i Avdić.

U grupnoj fazi takmičenja, dječaci u Bordo dresovima pobijedili su Bosna Semu rezultatom 2:0, remizirali sa Derbijem (0:0), te su u posljednjoj utakmici savladali Novi Grad (2:0). Polufinalni susret donio je utakmicu sa Radnikom, u kojoj su naši dječaci pretrpjeli minimalan poraz, a identičnim rezultatom okončana je i utakmica za treće mjesto protiv Novog Grada.

Našoj ekipi dodijeljena je nagrada za Fair Play, a Ammar Džinić iz našeg tima proglašen je najboljim golmanom turnira. Nagrade na turniru uručio je mladi prvotimac FK Sarajevo, Samir Radovac, koji je svojim dolaskom obradovao mališane.

Selekcija naše Škole fudbala kao najmlađa, obzirom da su bordo dres nosili i dječaci 2009. godište, ostavila je dobar utisak, a svojim prikladnim ponašanjem i angažovanim nastupom dostojno su reprezentovali Bordo klub.


HIFA-HD (1)