FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dva gola Aganspahića u pobjedi kadeta protiv GOŠK-a.

09.04.2013 u 17:02h

Dva gola Aganspahića u pobjedi kadeta protiv GOŠK-a.

Završeno je i 20. kolo Omladinske premijer lige Bosne i Hercegovine. Kadeti i juniori Sarajeva su na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" dočekali vršnjake GOŠK-a i zabilježili pobjede.

Izabranici trenera Emira Karahmeta, visokom pobjedom od 3:0 savladali su kadete GOŠK-a. Ponajbolji igrač utakmice bio je mladi napadač Almir Aganspahić, koji je postigao dva gola. Pored njega, u strijelce se još upisao Žiga.

FK Sarajevo 3:0 GOŠK

FK Sarajevo: Kurtanović, Pendek, Tahiri (64' Sjenar), Ćatić (72'Torlak), Aganspahić, Međuseljac (61' Hećo), Kurtanović, Žiga, Mustedanagić, Bašović, Medić.

Juniori Sarajeva, pod vodstvom Dženana Uščuplića, ostvarili su minimalnu pobjedu nad selekcijom GOŠK-a rezultatom 1:0. Strijelac pobjedonosnog gola za Sarajevo bio je Murga u 84. minuti. Bio je ovo treći gol za Murgu u samo dvije utakmice, koliko ih je do sada odigrao.

FK Sarajevo 1:0 GOŠK

FK Sarajevo: Plakalo, Čomaga, Varatanović, Mustedanagić (73' Hamzić), Kapić, Rešidović, Goloman (86' Hečo), Ajnadžić (86' Sijamija), Plakalo, Murga.

I kadeti i juniori FK Sarajevo trenutno se nalaze na prvom mjestu Omladinske premijer lige. Kadeti imaju 46 bodova, dok su juniori sakupili 51. U narednoj utakmici, koja je na rasporedu u subotu, 12. aprila, naši omladinci dočekuju Velež.