FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dženan Uščuplić imenovan u stručni štab U-21 reprezentacije BiH

05.01.2015 u 09:46h

Dženan Uščuplić imenovan u stručni štab U-21 reprezentacije BiH

27. decembra 2014. godine, održana je sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH u trening centru u Zenici, na kojoj je izvršeno imenovanje pojedinih članova stručnih štabova reprezentativnih selekcija.

Trener U-19 selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, imenovan je u stručni štab U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, te će u narednom periodu asistirati novoizbranom selektoru, Darku Nestoroviću.

Svoju trenersku karijeru Dženan Uščuplić je započeo 2001. godine, nakon završetka profesionalnog bavljenja fudbalom. Od 2001. do 2010. godine, trenirao je generaciju 1991, sa kojom je osvojio titulu prvaka i osvajača Kupa u juniorskoj konkurenciji, te izbacio mnoge igrače u prvi tim, poput trenutačnog kapitena Fudbalskog kluba Sarajevo, Amera Dupovca.

U periodu od 2010. do 2011. godine, prekomandovan je u prvi tim, gdje je bio pomoćni trener unutar stručnog štaba, na čelu sa Jiržijom Plišekom. Također, od 2010. godine, bio je član stručnog štaba U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nakon angažmana u prvom timu, 2011. godine, preuzeo je U-19 selekciju Omladinskog pogona Sarajeva, sa kojom je osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Početkom 2014. godine, Dženan Uščuplić postaje pomoćni trener unutar stručnog štaba prvog tima Sarajeva, kojeg je predvodio hrvatski stručnjak Robert Jarni, a sredinom proljetnog dijela sezone 2013/14, po prvi put Uščuplić je dobio priliku da obnaša dužnost trenera prvog tima Sarajeva. U toku njegovog polugodišnjeg angažmana osvojen je Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/14, te se naš klub plasirao u Play OFF kvalifikacija za Evropsku ligu u tekućoj sezoni.

Trenutno, Dženan Uščuplić vodi U-19 selekciju Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, a prije nekoliko sedmica, uspješno je okončao program Centra za Edukaciju Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, te stekao "A" licencu.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem čestita našem Dženanu i ostalim članovima stručnih štabova različitih reprezentativnih selekcija na imenovanju, te želimo sretan i uspješan rad.