FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Dževad Šarić, novi šef Omladinskog pogona

29.09.2018 u 11:30h

Dževad Šarić, novi šef Omladinskog pogona

Nakon obavljenog konkursa i razgovora sa velikim brojem kandidata, Upravni odbor FK Sarajevo na upražnjeno mjesto šefa Omladinskog pogona imenovao je 34-godišnjeg Dževada Šarića.

Šarić je bh. javnosti poznat kao stručnjak sa titulom eksperta za fudbalsku kondicionu periodizaciju igrača, te licencirani UEFA Pro trener. 

“Prije svega želim da iskoristim priliku da se zahvalim Upravi i menadžmentu kluba, na čelu sa direktoricom Sabrinom Buljubašić, te koordinatorom sportskog segmenta gospodinu Emiru Hadžiću, na ukazanom povjerenju! Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dio ovog projekta. Vjerujem da će se u narednom periodu kreirati ambijent i kultura Kluba koja će proizvesti izvrsnost uposlenih u Omladinskom pogonu FK Sarajevo. Vizija FK Sarajevo u radu Omladinskog pogona će u budućnosti biti bazirana na proizvodnji, prezentaciji i afirmaciji mladih igrača”, rekao je Dževad Šarić.

“Akademija FK Sarajevo u prošloj sezoni postigla je velike uspjehe osvojivši titule prvaka BiH u svim selekcijama, a uvjereni smo da će imenovanjem mladog i ambicioznog Dževada Šarića, nivo rada biti podignut na još veći nivo, obzirom na to da je rad sa mladima i promocija “akademaca” iz omladinskog pogona u seniorski tim, prioritet FK Sarajevo, uz napomenu, da rezultat ne smije i neće patiti”, riječi su direktorice kluba Sabrine Buljubašić.

U posljednje dvije godine, Šarić  je obnašao funkciju pomoćnog trenera u kineskom FK Hakka, Kina, te u C.D. Primeiro de Agosto iz Angola, gdje je za vrijeme njegovog mandata, osvojen “Girabola Kup”, te Super Kup ove zemlje. Također, Šarić je jedno vrijeme proveo u Omanu, gdje je radio kao pomoćni trener u FK Al Nasr.