FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Guardian: Rijad Sadiku među 60 najtalentovanijih u svijetu

04.10.2017 u 15:22h

Guardian: Rijad Sadiku  među 60 najtalentovanijih u svijetu

Mlađi junior Akademije FK Sarajevo, Rijad Sadiku, koji trenira sa prvim timom Fudbalskog kluba Sarajevo, uvršten je u prestižnom izboru portala The Guardian među 60. najtalentovanijih igrača širom svijeta, rođenih 2000. godine.

Guardian svake godine tradicionalno pravi izbore najvećih talenata svijeta, a mladi fudbaleri Sarajeva koji ostvaruju zapažene rezultate definitivno spadaju u sam vrh evropskog i svjetskog talenta. To je uostalom prepoznao i Guardian, pa je nakon prošlogodišnjeg imenovanja Nedima Hadžića na svoju listu, ove godine na istu uvrstio i Rijada Sadikua.

U njegovom opisu se navodi da mu je idol Paolo Maldini, iako je premlad da bi se sjećao njegovih najboljih partija. Sadiku je elitni talenat i sve ono što tražite od modernog štopera koji je dobar u posjedu lopte. Teško je uprijeti prstom i istaći bilo koji nedostatak, jer se čini da ima sve: od sjajnih fizičkih predispozicija preko elegancije i mirnoće, dobrog pozicioniranja i anticipacije protivničkih poteza pa sve do vizije i profesionalnog pristupa fudbalu. Uspio je ostvariti zaista rijetko dostignuće: učestvovao je na dva uzastopna Evropska prvenstva do 17 godina, igrao je za U-19 tim Sarajeva, a od ove godine je član seniorskog tima, iako još nije debitovao.

Čestitamo našem mladom fudbaleri, a kompletan popis možete pogledati klikom na LINK.

skola_fudbala_HD