FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurtić: Mladim igračima iz Akademije FK Sarajevo želimo dati minutažu i priliku

08.07.2016 u 15:36h

Hurtić: Mladim igračima iz Akademije FK Sarajevo želimo dati minutažu i priliku

Na pripremama Fudbalskog kluba Sarajevo u Slovenj Gradecu se nalazi veliki broj mladih igrača, koji su izašli iz Akademije našeg kluba. Društvo iskusnim Benku, Ahmetoviću, Ćetkoviću, Adiloviću i drugima prave naši mladi igrači, koji zaista jako kvalitetno treniraju, a veliki broj njih upisao je i nastup na jučerašnjoj utakmici protiv Zagreba, odigravši dobro prvo poluvrijeme.

Igrački kadar Sarajeva, koji je gotovo najmlađi u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa prosjekom godina od 23,3 godine broji 13 igrača iz klupske Akademije, a Šef stručnog štaba, Almir Hurtić, prenio je njegovo viđenje o mladim igračima u kadru Sarajeva.

“I prije odlaska na pripreme smo rekli da mladim igračima iz klupske Akademije želimo dati minutažu i priliku da se nametnu u prvom timu, da pokažu svoj potencijal. U prvom poluvremenu na jučerašnjoj utakmici protiv Zagreba, gotovo svi igrači su bili iz naše Akademije i odigrali su dobro. Zadovoljan sam njihovim angažmanom, zalaganjem i sigurno je da u igračkom smislu to može još puno bolje.”, kazao je Hurtić.

Na pripreme Bordo kluba u Sloveniju otputovali su sljedeći mladi igrači, koji su nastupali u Akademiji FK Sarajevo, Vladan Kovačević, Mujakić, Rastoder, Kadušić, Herić, Vazda, Gljiva, Radovac, Mihojević, Anđušić i Osmanović.

Dugoročna strategija Fudbalskog kluba Sarajevo jeste da mladi igrači iz Akademije našeg kluba čine okosnicu prvog tima i nadamo se da će se ovi momci nametnuti stručnom štabu i izboriti svoje mjesto u igračkom kadru seniora.


FB_sezonske_mockup2