FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurtić: "Ostvarili smo odličan rezultat"

24.05.2013 u 14:01h

Hurtić: "Ostvarili smo odličan rezultat"

Na današnjoj konferenciji za štampu, koju je organizovao FK Sarajevo, osim najave utakmice posljednjeg, 30. kola, bilo je govora i o zapaženim rezultatima U-19 selekcije tima sa Koševa, predstojećem omladinskom vječitom derbiju, te organizaciji prijateljskog susreta U-11 ekipa Sarajeva i reprezentacije Malezije. 

Polaznici Omladinskog pogona su na turniru "Dourges 2013", koji je održan u Francuskoj, osvojili drugo mjesto, što je ipak jedan veliki uspjeh kada se uzme u obzir prije svega finansijska moć ekipa s kojima su se naši momci morali suočiti. Ono što još više veliča ovaj poduhvat izabranika Almira Hurtića je priznanje napadaču Alemu Plakalu, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

"Radi se o turniru u gradiću Dourges u Francuskoj, koji se nalazi između Lillea i Lensa. Održava se već trideset godina i na njemu nastupa deset odabranih ekipa. Ovoga puta su pored nas pozvane bile još momčadi iz Engleske, Francuske, Ukrajine i Belgije, što je svakako bila čast.", istakao je koordinator Omladinskog pogona Almir Hurtić, te nastavio:

"Rezultat koji smo ostvarili je odličan kada vidite koliko se u tim državama ulaže u ukupnu infrastrukturu. Također, drago mi je što se zastava Bosne i Hercegovine vihorila i što smo na najbolji mogući način predstavili svoju zemlju."

Hurtić je potom napravio najavu za omladinski vječiti derbi Sarajeva i Željezničara:

"Mislim da je dobro za ligu to da se Sarajevo i Željezničar bore za prvu poziciju. Međutim, ne mogu da se ne osvrnem na finansije, jer, sa malo više ulaganja od strane države, mogli bismo ostvariti i mnogo više. U svakom slučaju, važno je da pružimo dobru partiju." zaključio je Hurtić.

Najbolji igrač turnira, Alem Plakalo, je dao svoj komentar na svoj i uspjeh tima, te otkrio svoja očekivanja od derbija:

"Zadovoljan sam urađenim. Mi nismo predstavljali samo Sarajevo, već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Mislim da su nam potrebne ovakve jake utakmice. Što se tiče derbija, želimo odigrati što je moguće bolje, kako bismo ostvarili željenu titulu."