FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Hurtić: "Vesele nas pohvale na igru naših selekcija"

30.04.2014 u 19:32h

Hurtić: "Vesele nas pohvale na igru naših selekcija"

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo boravili su prošle sedmice u Hrvatskoj. Pored treninga, naši omladinci odigrali su prijateljske utakmice protiv vršnjaka Hajduka iz Splita. Naši kadeti, zabilježili su poraz rezultatom 3:2, dok su juniori savladali selekciju spličana ubjedljivo, rezultatom 5:0.

Šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Almir Hurtić, prenio nam je svoje utiske po povratku naših omladinca u Sarajevo.

"Odigravanje pripremnih utakmica sa U-17 i U-19 selekcijama Hajduka je bio itekako dobar potez. Osim iskustva igranja protiv internacionalnog protivnika za naše omladince, urađena je i kvalitetna promocija kluba. Komentari poslije utakmica su zaista jako dobri i vesele nas pohvale na igru naših selekcija", kazao je Almir Hurtić, dodavši:

"Što se tiče same organizacije, boravili smo u Makarskoj, gdje smo odradili nekoliko treninga, te u Splitu, gdje smo odigrali utakmice. Sve je prošlo u najboljem redu, pa nemamo nikakvih zamjerki."

I ovoga puta, naši omladinci bili su smješteni u Makarskoj, u Hotelu Bonaca, stalnom boravištu selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo na Jadranu.

"Hotel Bonaca je naša stalna baza, što se tiče priprema Omladinskog pogona i izuzetno smo zadovoljni smještajem, ali i odnosom osoblja. Moram istaći, kompletan boravak polaznika Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo preuzeo je na sebe Hotel Bonaca i ovim putem im se zaista zahvaljujem i nadam se, da ćemo i u budućnosti surađivati na obostrano zadovoljstvo", dodaje Hurtić.

U narednom periodu, selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrat će još nekoliko internacionalnih prijateljskih utakmica, kako bi polaznici naše Akademije imali dodatne, kvalitetne utakmice, pored redovnih utakmica u sklopu Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Više o Hotelu Bonaca u Makarskoj dostupno je na www.hotelbonaca.net.