FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Junior Akademije FK Sarajevo Advan Kadušić debitovao u dresu prvog tima protiv Veleža

18.10.2015 u 19:56h

Junior Akademije FK Sarajevo Advan Kadušić debitovao u dresu prvog tima protiv Veleža

Sarajevo je na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” danas savladalo Velež, a osim dobre partije našeg Kluba, velikog broja lijepih poteza, te četiri gola u mreži gostiju, ono po čemu će današnja utakmica ostati upamćena, jeste i to, što je ona bila prva, za osamnaestogodišnjeg defanzivca Sarajeva, Advana Kadušića.

Naime, Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo, ukazao je povjerenje mladom Kadušiću, koji je u proteklim mjesecima sa uspjehom nosio dres juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, sa kojima je osvojio Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2014/15, a naš Advan je protiv Veleža, na poziciji desnog beka,  na terenu proveo svih devedeset minuta.

Nakon svog debija, ovaj mladi defanzivac nije krio svoju sreću i oduševljenje.

“Mnogo sam sretan poslije svog debija u dresu prvog tima Sarajeva i koristim priliku da se zahvalim, kako stručnom štabu na ukazanom povjerenju, tako i Klubu na pruženoj prilici. Današnja prilika da debitujem za svoj Klub, pred najboljom publikom, predstavlja za mene dodatnu motivaciju za rad kako bih i u budućnosti dobio priliku za igru”, kazao je Kadušić, koji je potpisao početkom marta tekuće godine ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Poslije utakmice, Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, osvrnuo se na nastup Kadušića.

“Mislim da ne treba previše komentarisati, jer je odigrao onako kako smo tražili i očekivali, bez opterećenja  i pritiska i pred njim je lijepa fudbalska budućnost.”, kazao je Ješić.

Čestitamo našem Advanu na prvom nastupu u dresu šampiona države.


10686908_713162545443629_3313546406171269602_n