FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Juniori Akademije FKS učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

19.07.2016 u 18:03h

Juniori Akademije FKS učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, od 21. jula tekuće godine, učestvovat će na turniru "CEE CUP", u češkoj prijestolnici, gradu Pragu. Ovaj turnir već godinama okuplja vodeće omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope, a ove godine učestvovati će i ekipe iz različitih krajeva svijeta.

U ovogodišnjem izdanju učestvuje 12 ekipa, od kojih će svaka odigrati najmanje četiri utakmice. U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se u grupi "D", zajedno sa Vasas Kubala Academy iz Mađarske i brazilskim predstavnikom Associação Atlética Ponte Preta.

Prva utakmica za izabranike trenera Sanjina Alagića na rasporedu je u četvrtak, 21.7. sa početkom u 17.30h, a protivnik je Vasas Kubala Academy. Utakmica protiv pomenutog brazilskog kluba na rasporedu je u petak, a odigrati će se u isto vrijeme poput prethodnog susreta..

Vrijedi istaći da selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo tradicionalno učestvuju na turniru “CEE CUP”, a u prošlogodišnjem izdanju Bordo klub je zauzeo četvrto mjesto, dok je naš napadač, Hamza Čataković ponio nagradu za najboljeg strijelca u glavni grad Bosne i Hercegovine.


FB_sezonske_mockup2