FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

18.07.2017 u 11:03h

Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo od 20. jula učestvovati će na turniru „CEE CUP“, u gradu Pragu. Ovaj turnir već godinama okuplja ponajbolje omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

U ovogodišnjem izdanju učestvuje 12 ekipa, od kojih će svaka odigrati najmanje četiri utakmice. U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se u grupi "C", zajedno sa FC Nitra (Slovačka) i Leicester City FC (Engleska). U ostalim grupama nastupaju Academia Sport (Rumunija), Academy Pandev (Mađarska), Gyori FC (Mađarska), Slavia Prag (Češka Republika), Altinordu (Turska), AC Sparta (Češka Republika), FC Burnley (Engleska), Everton (Engleska) i Prostars FC (Kanada).

Prva utakmica za naše juniore na rasporedu je u petak, 21.7. sa početkom u 15.15h, a protivnik je slovački klub FC Nitra.  Drugi susret grupne faze na rasporedu je dan poslije, u subotu 22. jula, a Sarajevo će igrati protiv Leicester City FC  u 15.15h.

Vrijedi istaći da selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo tradicionalno učestvuju na turniru “CEE CUP”, a u prošlogodišnjem izdanju Bordo klub je zauzeo peto mjesto u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji.