FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

24.07.2018 u 12:19h

Juniori Akademije učestvuju na turniru "CEE CUP" u Pragu

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo od 25. jula učestvovati će na turniru „CEE CUP“, u gradu Pragu. Ovaj turnir već godinama okuplja ponajbolje omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

Na ovogodišnjem turniru učestvuje 8 ekipa. U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se u grupi "A", zajedno sa FC Nitra (Slovačka), Palmeiras (Brazil) i Sparta Prag ( Češka Republika ) . U grupi B igraju Academia Sport (Rumunija), Slavia Prag (Češka Republika), Everton (Engleska) i Bešiktaš ( Turska ) .

Prva utakmica za naše juniore na rasporedu je u srijedu, 25.7. sa početkom u 12.30h, a protivnik je Palmeiras.  Drugi susret grupne faze na rasporedu je u petak 27. jula, a FK Sarajevo će igrati protiv Sparte Prag  u 10 sati. Posljednja utakmica grupne faze na rasporedu je u subotu 28.7. protiv Nitre od 12:30 sati.

U Prag je otputovalo sljedećih 18 igrača Akademije FK Sarajevo: Demirović, Dizdarević, Bradarić, Alić, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Mušić, Islamović, Đokanović, Sabljica, Konjalić, Hasančić, Nargalić, Čičkušić, Sojkić, Gusinjac i Hasanović. Trener ekipe je Dženan Uščuplić.

Vrijedi istaći da selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo tradicionalno učestvuju na turniru “CEE CUP”, a u prošlogodišnjem izdanju Bordo klub je zauzeo četvrto mjesto u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji.