FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Juniori pobjednici kupa KS

17.06.2012 u 03:23h

Juniori pobjednici kupa KS

Juniori FK Sarajevo zasluženo su osvojili KUP Kantona Sarajevo pobjedivši svoje vršnjake iz Vogošće, ekipu FK Unis , rezultatom 4:1. Utakmica je bila neizvjesna do 38. minute, kada je raspoloženi Alem Plakalo načeo mrežu Unis-a i doveo Sarajevo u vodstvo od 1:0. Do kraja poluvremena Plakalo je uspio još jednom pogoditi mrežu ekipe Unis-a i tako se na odmor otišlo sa rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu naši juniori su krenuli istim tempom i već u 49. minuti Plakalo opet pogađa protivničku mrežu. Nakon samo 6. minuta Sarajevo povećava svoje vodstvo na 4:0. Četvrti pogodak u mreži ekipe iz Vogošće postigao je Adin Čiva. Poslije pogotka igraj je izgubila na tempu.

Prvu ozbiljnu priliki ispred gola Muharemovića igrači Unis-a su uspjeli iskoristiti. Počasni pogodak postigao je Hodžić. Juniori su zasluženo slavili rezultatom 4:1 i na taj način osvojili KUP Kantona Sarajevo.

STRIJELCI: 1:0 Plakalo(38), 2:0 Plakalo (44), 3:0 Plakalo (49), 4:0 Čiva (55), 4:1 Hodžić (79 P).

FK SARAJEVO
Muharemović E.,Sadiković (Hećo 62. min.), Kličić, Muharemović H., Račić, Varatanović, Čulov (Dervišbegović 64. min.), Čomaga, Čiva, Plakalo, Šahinović.