FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Juniori Sarajeva protiv Intera, Milana, Torina, Atalante...

11.06.2014 u 14:53h

Juniori Sarajeva protiv Intera, Milana, Torina, Atalante...

U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo večeras, u 20 sati, putuje u Italiju, u grad Crema, gdje će u narednim danima učestvovati na 38. po redu fudbalskom turniru "Trofeo Dossena".

Naši juniori se nalaze u grupi sa Internom iz Milana, Atalantom, te domaćinom, Cremoneseom, a u drugoj grupi se nalaze Milan, Torino, Udinese i HB Koge.

"Prije svega, privilegija je i čast učestvovati na jednom ovakvom turniru. Bit će ovo jedno ogromno iskustvo za našu djecu. U izuzetno jakoj konkurenciji želimo i možemo pokazati da naša djeca mogu igrati protiv protivnika, kao što su Inter, Atalanta, Milan, Udinese i drugi. Mi imamo kvaliteta i nećemo se kriti. Posebno nas raduje to, što upravo mi otvaramo turnir protiv Intera, u čijim redovima nastupa 14 omladinskih reprezentativaca", kazao je Almir Hurtić, šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Zvanično otvaranje turnira i utakmica između Sarajeva i Intera zakazano je 13. juna, sa početkom u 21h. U drugom kolu, 14. juna, naši juniori igrat će protiv Cremonesea, a idući dan, protiv Atalante. Obje utakmice, su, također, na rasporedu u 21h.

"S nestrpljenjem očekujemo početak turnira. Naši momci se mnogo raduju utakmicama u Italiji i vjerujem, da ćemo predstaviti Fudbalski klub Sarajevo u najboljem mogućem svjetlu", kazao je Adnan Čorbo, trener naše U-19 selekcije.

Poslije osvajanja trećeg mjesta na Kvarnerskoj Rivijeri, prije nekoliko dana, učešće na turniru "Trofeo Dossena" je drugo, izuzetno jako takmičenje za našu U-19 selekciju.

Našim juniorima, trenerima i osoblju Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, želimo mnogo sreće u Italiji!