FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti Akademije FK Sarajevo danas igraju prvu utakmicu na "Turniru prijateljstva 2017"

06.06.2017 u 09:30h

Kadeti Akademije FK Sarajevo danas igraju prvu utakmicu na "Turniru prijateljstva 2017"

U Bijeljini danas počinje "Turnir prijateljstva 2017" i trajati će sve do 11. juna, a učešće su uzeli i kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. U etno selu "Stanišići" okupit će se najbolji fudbalski klubovi iz regiona, koji će u narednim danima odigrati nekoliko zanimljivih utakmica.

Na turniru će učestvovati šesnaest klubova raspoređenih u četiri grupe, a pravo učešća na turniru imaju igrači rođeni 2001. godine i mlađi. Prva faza se igra po jednokružnom sistemu, a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. Kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo se nalaze u grupi "D" zajedno sa Vojvodinom, Osijekom i Vardarom, a ostali učesnici turnira su: Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka, Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica, Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar i Spartak Subotica.

Svoju prvu utakmicu naši dječaci igrati će danas, sa početkom u 10 sati na stadionu u "Janji" protiv Osijeka, dok je sutra na rasporedu susret protiv Vardara, koji počinje u 12 sati. U četvrtak, u posljednjoj utakmici grupne faze, kadeti naše Akademije igrati će protiv Vojvodine.

"Drago nam je što učestvujemo na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, koji će biti od značajne koristi za razvoj naših kadeta. Vjerujem da ćemo predstavniti klub u najboljem svjetlu i ponoviti dobre igre iz prošle godine.", rekao je Ervin Uščuplić, trener naših kadeta.

Sarajevo je i u prošloj godini učestvovalo na "Turniru prijateljstva". Kadeti Bordo kluba su došli do polufinala, kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine, a zanimljivo je da su naši dječaci i prošle godine u grupi bili sa Osijekom i Vardarom. Bordo kadetima želimo puno sreće u Bijeljini!

skola_fudbala_HD