FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti Akademije FK Sarajevo donijeli prvo Evropsko prvenstvo BiH

20.03.2016 u 22:58h

Kadeti Akademije FK Sarajevo donijeli prvo Evropsko prvenstvo BiH

Na krilima polaznika Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine, iako je poražena u posljednjoj utakmici Elitnog kruga kvalifikacija od Rusije rezultatom 2:1, ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo. Gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kojim je obezbijeđen plasman na završnicu prvenstva, postigao je Nedim Hadžić, sjajni napadač kadeta klupske Akademije. Prethodno, kadetska reprezentacija je savladala domaćina turnira, Gruziju, rezultatom 2:1, a zatim i selekciju Italije sa 1:0.

Od četiri postignuta gola na pomenutom turniru, čak tri su postigli igrači naše Akademije (Nedim Hadžić 2, Ševkija Resić), a iz Akademije FK Sarajevo pozvano je najviše igrača u reprezentativnu selekciju, ukupno pet. Tako su veliki doprinos u ostvarivanju historijskog rezultata imali naši Nedim Hadžić, Ševkija Resić, Demirel Veladžić, Ergin Mehuljić i Rijad Sadiku, koji je i najmlađi član naše reprezentacije.

Fudbalski klub Sarajevo čestita polaznicima naše Akademije na sjajnim igrama u dresu kadetske reprezentacije, te kolektivu pomenute reprezentativne selekcije na historijskom uspjehu za omladinski fudbal u Bosni i Hercegovini.


HIFA-HD (1)