FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti Akademije FK Sarajevo učestvovali na jubileju Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama

23.12.2015 u 11:50h

Kadeti Akademije FK Sarajevo učestvovali na jubileju Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo - „Oaza“ organizovalo je takmičenje u sklopu obilježavanja 55 godina postojanja samog Udruženja, a takmičenje je otvoreno prijateljskom utakmicom između sportista „Oaze“ i kadeta Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su se odazvali pozivu pomenutog udrženja.

Utakmica, koja je odigrana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, imala je karakter revijalne utakmice, ali su akteri bili itekako raspoloženi te su pokazali nekoliko lijepih poteza sa fudbalskom loptom, na oduševljenje prisutnih gledalaca.

„Drago nam je što smo učestvovali na obilježavanju jubileja Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama. Zaista, sjajno je što se Fudbalski klub Sarajevo odvazao pozivu Udruženja i što smo imali priliku da provedemo vrijeme sa ovim divnim osobama i sretni smo što smo imali mogućnost da ih obradujemo odigravanjem jedne prijateljske utakmice.“, kazao je Muhamed Džakmić, trener kadeta Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Utakmica, kojom je otvorena manifestacija završena je rezultatom 3:3, a nakon iste sportisti su demonstrirali svoje vještine i znanja iz boćanja, košarke, stolnog tenisa i drugih oblasti sporta. Cilj ovog takmičenja bila je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u sportske klubove i njihovo ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu.

Više informacija o radu Udruženjua"OAZA" možete pročitati na LINK.


HIFA-HD (1)