FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti Akademije FK Sarajevo učestvuju na turniru “Future Talents Cup”, prva utakmica protiv Sparte iz Praga

12.10.2015 u 21:38h

Kadeti Akademije FK Sarajevo učestvuju na turniru “Future Talents Cup”, prva utakmica protiv Sparte iz Praga

U mađarskoj prijestolnici, gradu Budimpešta, održava se drugo izdanje turnira za mlade fudbalere do sedamanest godina, pod nazivom “Future Talents Cup”, a poput prethodne godine, kada je održano prvo izdanje pomenutog turnira, i u sezoni 2015/16 učešće će uzeti kadetska selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

U grupi “D”, osim selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, nalaze se još Sparta iz Praga, italijanska Sampdoria, te domaći Ferencvaroš, a svoju prvu utakmicu na turniru naši kadeti odigrati će sutra, u utorak, 13. oktobra. Protivnik našim dječacima biti će Sparta iz Praga, a utakmica počinje u 13.30 sati. Već narednog dana, 14. oktobra, u 16 sati na rasporedu je utakmica protiv Ferencvaroša, a posljednjeg dana prvog dijela turnira, u srijedu, 15-og ovog mjeseca, igrati će se utakmica protiv Sampdorije, a ista počinje u 11.30h.

“Prošle godine smo ostavili jako dobar utisak, gdje smo zauzeli peto mjesto. Ostavili smo tada iza sebe renomirane ekipe, a ove godine, također, imamo velika očekivanja. U dobroj smo formi, u domaćem takmičenju smo lideri na tabeli, a naši dječaci su u dobroj takmičarskoj formi, što potvrđuju iz sedmice u sedmicu. Također, želim istaći i to, da su svi naši polaznici spremni i u Mađarsku putuju sa željom da što bolje predstavimo naš Klub, Akademiju, te najzad i državu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je trener U-17 selekcije Sarajeva, Sanjin Alagić, te je dodao:

“Što se tiče same grupe, izuzetno je teška. Vjerujem da je Sparta iz Praga favorit na papiru, ali sa nama su još kvalitetne ekipe poput Sampdorije i Ferencvaroša. No, moram istaći, da je naša generacija jako talentovana, te će nam nadolazeće utakmice protiv izuzetno kvalitetnih protivnika poslužiti da uvidimo još bolje stanje naše ekipe. Želim se ovim putem zahvaliti i našem Klubu, koji je omogućio učešće na ovom izuzetno jakom turniru, što potvrđuje da Fudbalski klub Sarajevo mnogo pažnje posvećuje mlađim kategorijama i njihovom razvoju.”

Osim selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, na turniru će nastupati još Maribor, Partizan, Paok, Karpati, Club Brugge, Wisla, Ferencvaroš, Rijeka, Sturm Graz, Senica, Vojvodina, Brabant, Sparta Prag i Sampdoria.

Našim kadetima želimo puno sreće na nadolazećim utakmicama, a sve informacije o turniru, možete pročitati na http://www.2015.futuretalentscup.com.


10686908_713162545443629_3313546406171269602_n