FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti osvojili treće mjesto

18.06.2012 u 13:10h

Kadeti osvojili treće mjesto


Jučer je na Bjelašnici završen Prvi regionalni fudbalski turnir U-17 pod nazivom "IGRAJ FUDBAL, ŽIVI ŽIVOT". Kadeti FK Sarajevo zauzeli su jako dobro treće mjesto u konkurenciji od 8 ekipa. U grupnoj fazi takmičenja, naši kadeti su pružili dvije odlične i jednu manje dobru utakmicu.

Već na samom otvaranju turnira, naši kadeti su zabilježili pobjedu savladavši ekipu Novog Pazara rezultatom 3:0. U drugom susretu su pobijedili ekipu Olimpica rezultatom 2:1 i tako obezbijedili odličnu poziciju za posljednji susret protiv ekipe Dinama iz Zagreba. U slučaju pobjede, naši kadeti bi imali osigurano mjesto u finalnom susretu. Međutim, uprkos dobrom otvaranju utakmice i vodstvom od 1:0, kadeti FK Sarajevo nisu uspjeli da pobijede. Krajnji rezultat utakmice glasio je 1:3 u korist ekipe iz Zagreba.

Takvim raspletom, naši kadeti su obezbijedili učešće u susretu za treće mjesto u kojem su snage odmjerili sa vršnjacima Crvene Zvezde. Utakmica protiv Zvezde je bila izuzetno borbena, ali gledaoci nisu vidjeli nijedan gol. Nakon kraja susreta uslijedilo je izvođenje penala. Ponajbolji igrač FK Sarajevo, golman Emir Plakalo, odbranio je dva penala i zasluženo ponio epitet najboljeg golmana turnira.

Nakon osvojenog prvog mjesta juniora na kupu KS, treće mjesto kadeta je drugi pehar za FK Sarajevo ovog vikenda.