FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kadeti se bore za naslov prvaka.

16.11.2012 u 14:47h

Kadeti se bore za naslov prvaka.

Opće je poznato da Omladinski pogon FK Sarajevo redovno izbacuje kvalitetne igrače, koji postaju standardni prvotimci ili naprave karijeru izvan granica Bosne i Hercegovine. Trenutno, prvi tim bordo kluba broji nekoliko igrača koji su svoje prve korake napravili u omladinskom pogonu FK Sarajevo (Denis Čomor, Amer Dupovac, Faris Hadžić, Emir Plakalo, Samir Radovac...). Još jedan u nizu talentovanih omladinaca koji svakodnevno treniraju u omladinskom pogonu je i Nihad Mujakić.  Talentovani ljevak, koji ide još u osnovnu školu, otkrio nam je kakva atmosfera vlada među našim kadetima, te njegove dojmove o našim prvotimcima.

"Dugi niz godina treniram fudbal i mogu reći da je ova godina najbolja do sada. Treniram u selekciji Admira Hasančića, to je u U-15 selekcija FK Sarajevo. Do ove sezone igrao sam u veznom redu. Međutim, trener Hasančić mi ukazuje povjerenje na lijevom beku, u zadnjoj liniji, što mi zasigurno odgovara. Osjećam se bolje na toj poziciji i nadam se da ću kontinuirano napredovati.", kazao je Nihad Mujakić, dodavši:

"Naša selekcija se trenutno nalazi na trećoj poziciji ligaške tabele. Igramo dosta dobro i mislim da do kraja jesenjeg dijela možemo smanjiti zaostatak za vodećim na tabeli. Poput svih ostalih uzrasnih kategorija FK Sarajevo, u konačnici želimo samo jedno, a to je titula."

U nastavku razgovora, mladi Mujakić je rekao da mu se najviše dopada način igre Nemanje Zlatkovića, te da redovno posjećuje igre prvog tima.

"Prije svega, veliki sam navijač bordo kluba. Redovno idem na utakmice i prilično sam siguran da će klub ostvariti svoje šampionske ambicije ove godine. U našoj prvoj ekipi imamo nekoliko izvrsnih lijevih bekova i to Tadejevića, Beloševića, te Nemanju Zlatkovića. Zaista, sviđa mi se način igranja Zlatkovića. Kvalitetan je igrač. Ja nastojim neke njegove poteze primijeniti na svojim treninzima. Što se tiče ostalih igrača, mogu izdvojiti ponajbolje igrače Premijer lige, kapitena Torlaka, Sesara, te Saida Husejinovića."