FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Mlađi juniori prvaci Omladinske lige Federacije BiH

29.05.2014 u 14:14h

Mlađi juniori prvaci Omladinske lige Federacije BiH

Nakon što su prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo donijeli pehar pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine u klupske vitrine, ni U-18 selekcija našeg kluba nije zaostala za prvotimcima, te je još jedan pehar zasjao na istim policama.

Naime, naši mlađi juniori su kolo prije kraja prvenstva osigurali titulu prvaka Omladinske lige Federacije BiH – Grupa “Centar”. U utrci za naslov prvaka, borili su se sa Rudarom iz Kaknja, ali zahvaljujući nerješenim rezultatom pomenute ekipe protiv bugojanske Iskre, juniori bordo kluba kolo prije kraja imaju bodovnu prednost od pet bodova, koja nije dostižna.

“Sezona iza nas je zaista specifična. Formiranjem Akademije našeg kluba, igrački kadar U-18 selekcije Sarajeva se mnogo promijenio, te su za ovu ekipu nastupali omladinci rođeni 1996. i 1997. godine. Ako uzmemo u obzir činjenicu, da su osvojili naslov prvaka u takmičenju namijenjenom za dječake rođene 1995. godine i mlađe, možemo biti itekako zadovoljni učinjenim. Djeca su odgovorno pristupila zadatku i završili su sezonu bez problema. Igraju u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo i znaju šta im je zadatak. Ostvarili smo naš zajednički cilj i mnogo smo sretni zbog toga”, kazao je trener naše U-18 selekcije, Emir Karahmet, dodavši:

“Također, iskoristio bih ovu priliku da čestitam Dženanu Uščupliću i našim prvotimcima na osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine. Zaista, mnogo je lijepih trenutaka u posljednjih nekoliko dana u našem klubu, pa svi imamo razloga za sreću.”

Selekcija mlađih juniora Fudbalskog kluba Sarajevo od početka sezone ostvarivala je jako kvalitetne rezultate. I na kraju jesenjeg dijela, naša U-18 selekcija bila je prvoplasirana ekipa prvenstva.

Čestitamo omladincima naše U-18 selekcije, te trenerima Admiru Hasanšiću, koji je u jesenjem dijelu sezone vodio ovu selekciju, kao i sadašnjem treneru, Emiru Karahmetu, na osvajanju titule prvaka Omladinske lige Federacije BiH.