FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Nove pobjede juniora i kadeta Akademije FK Sarajevo

23.05.2016 u 10:26h

Nove pobjede juniora i kadeta Akademije FK Sarajevo

Selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo iza sebe imaju uspješan vikend. Juniori i kadeti gostovali su vršnjacima Mladosti u Doboju kod Kaknja i ostvarili su nove ligaške pobjede.

Juniori su upisali pobjedu rezultatom 3:1, čime su nastavili utrku sa Zrinjskim za prvo mjesto na ligaškoj tabeli, obzirom da poslije ovog kola mostarci imaju 67 bodova, dok su naši juniori na drugom mjestu, sa 66. Naši juniori nastupili su angažirano i bolje su otvorili utakmicu. Prvi gol djelo je Semira Smajlagića, a potom se u strijelce upisao i Demirel Veladžić. Iako je još uvijek kadet, Veladžić se u ovoj sezoni upisao u strijelce u kategorijima kadeta, juniora i seniora. Rezultatski priključak domaćini su napravili u 58. minuti, kada je Smajić pogodio za 2:1, a svojim 21. golom u sezoni, Hamza Čataković je postavio konačan rezultat.

U-19: FK Mladost 1:3 FK Sarajevo

FK Sarajevo: Kovačević, Mićunović (od 61. Rastoder), Zeljković (od 19. Blagojević), Smajlagić (od 61. Gljiva), Mujakić, Salčinović, Čataković, Kadušić, Veladžić (od 55. Avdić), Škrijelj, Agić (od 63. Herić).

Poput juniora i naši kadeti su ostvarili pobjedu. Rezultatom 5:0 vratili su se iz Doboja kod Kaknja, a za novu pobjedu šampiona Bosne i Hercegovine pogađali su Hadžić, Tutundžić i Kurdić. Nedim Hadžić je postigao tri pogotka na utakmici, čime je dostigao brojku od nevjerovatnih 40 ligaških golova, a spomenimo i to da je drugoplasirani na listi strijelaca još jedan igrač klupske Akademije, Sanin Klarić, sa 21 postignutim golom. Sa 106 postignutih golova i svega 9 primljenih, kadetski tim Sarajeva je pokazao da ima ogroman potencijal za kvalitetne rezultate i u starijim dobnim kategorijama.

U-17: FK Mladost 0:5 FK Sarajevo

FK Sarajevo: Jovičić, Ragipović (od 50. Šabanović), Hadžić (od 56. Imamović), Resić, Mehuljić (od 61. Salčin), Pozder, Kurdić, Tutundžić (od 61. Sadiku), Buljubašić, Mustafić, Klarić (od 72. Junuzović).

U narednom kolu, naše selekcije dočekati će vršnjake tuzlanske Slobode.


HIFA-HD (1)