FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Nove pobjede pionira i kadeta Akademije FK Sarajevo

02.08.2017 u 09:16h

Nove pobjede pionira i kadeta Akademije FK Sarajevo

Pioniri i kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarili su nove pobjede proteklog vikenda. Nakon pobjeda u prvom kolu, na gostovanju u Mostaru, gdje su igrali protiv Zrinjskog, naši dječaci bili su ubjedljivi protiv vršnjaka Čelika iz Zenice na domaćem terenu. Naši pioniri ostvarili su pobjedu rezultatom 4:0, a u strijelce su se upisali Sejmenović, Grgić i Nezirović (2).

U-15: FK Sarajevo 4:0 NK Čelik

FK Sarajevo: Dalipagić, Džafić, Ćosić, Atić (Tarahija), Sejenović (Hajradinović), Grgić, Viteškić (Omerbegović), Nezirović (Čengić), Mujkić, Korman, Ljuta.

Kadeti naše Akademije upisali su također visoku pobjedu. Rezultat na kraju utakmice protiv Čelika glasio je čak 11:0 u korist Sarajeva, a u strijelce su se upisali Gasal (3), Nikolić (2), Jašarević, Kečanović, Đokanović, Šarić i Gusinjac.

U-17: FK Sarajevo 11:0 NK Čelik

FK Sarajevo: Dizdarević (Krkalić), Kečanović (Gusinjac), Liješnić (Kadrić), Jašarević, Gasal (Nargalić), Islamović, Nikolić (Konjalić), Sabljica, Hasančić, Šarić, Đokanović.

U narednom kolu pioniri i kadeti Akademije FK Sarajevo gostuju u Gabeli, vršnjacima GOŠK-a, a nadolazećeg vikenda i juniori započinju svoje prvenstvo. U prvom kolu gostovati će Slobodi u Tuzli.