FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Nove svlačionice za naše omladince

18.09.2013 u 23:32h

Nove svlačionice za naše omladince

Na inicijativu rukovodstva Fudbalskog kluba Sarajevo, a u saradnji sa nekoliko poslovnih partnera, sponzora i prijatelja Kluba, još 2012. godine je pokrenuta inicijativa za rekonstrukcijom svlačionica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" namijenjenih za potrebe polaznika Omladinskog pogona FK Sarajevo.

Uz prethodne konsultacije i dogovor sa J.U. Centar za sport i rekreaciju, te nakon što su ispunjeni svi formalno-pravni uvjeti, krajem avgusta 2013. godine započela je rekonstrukcija predmetnih svlačionica.

Radove je donirao partner i sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo, kompanija JUB d.o.o. Sarajevo, a isti su trajali 15 dana. Novi izgled svlačionica, na čije renoviranje se čekalo više od 15 godina, zasigurno će najviše obradovati mlade članove našeg kolektiva.

Šef programa za razvoj omladinskog fudbala FK Sarajevo Almir Hurtić osvrnuo se na ranije stanje svlačionica.

- "Poslije dugo vremena rukovodstvo Kluba je uspjelo naći rješenje kako bi našoj djeci obezbjedili bolje uslove za treninge. Svlačionica je bila u jako lošem stanju, počevši od podova, koji su bili očajni, do zidova, koji su bili puni vlage. Sve smo nanovo uradili. Podovi su sada izolovani, novi je pod, nove klupe, vješalice i zaista, izgleda reprezentativno.", kazao je Hurtić, dodavši:

- "U ime FK Sarajevo se zahvaljujem firmi JUB, koja je većim dijelom snosila troškove prilikom ove rekonstrukcije, te firmi Džekos, koja je učestvovala u rekonstrukciji poda. Zaista, riječ je o rijetkim firmama koje su pokazale sluh i volju da pomognu djeci Fudbalskog kluba Sarajevo, ali i radu mladih uopšte."

"Naša je želja da konstantno, u skladu sa mogućnostima, unapređujemo uvjete za rad naših prvotimaca i omladinaca. Adaptacija ovih svlačionica je u više navrata isticana kao prioritet kod roditelja naših mladih igrača, te sam vrlo ponosan da smo im od sredine septembra u mogućnosti pružiti bolje uvjete i ljepšu svlačionicu. U ime rukovodstva kluba im želim mnogo lijepih momenata i stvaranje prijateljstava kroz naš Klub." - kazao je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Više informacija o našim partnerima, koje su pomogle prilikom rekonstrukcije svlačionica možete saznati na web stranicama www.jub.ba i www.dzekos.ba.