FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Noviteti u radu omladinskog pogona FK Sarajevo u 2015. godini

23.01.2015 u 11:20h

Noviteti u radu omladinskog pogona FK Sarajevo u 2015. godini

Upravni odbor Fudbalskog Kluba Sarajevo je na svojoj redovnoj sjednici u septembru 2014. godine formirao ad hoc komisiju, koja je u protekla četiri mjeseca  analizirala i pratila uslove i rad svih segmenata Omladinskog pogona FK Sarajevo.

"Koristim ovu priliku da se u ime predsjednika Upravnog odbora i u svoje ime zahvalim članovima ad hoc  komisije, koja je u protekla četiri mjeseca studiozno, detaljno i marljivo pratila i analizirala rad svih segmenata Omladinskog pogona našeg kluba. Rezultat toga je kvalitetan izvještaj sa konkretnim prijedlozima za unapređenje uslova i rada u svim segmentima Akademije i Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase.", započeo je razgovor o novitetima u Omladinskom pogonu Generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Izvještaj ad hoc komisije ukazao je na mnogobrojne nedostatke, prije svih infrastrukturne prirode u i oko kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, ali i na druge probleme i nedostatke koji će se morati riješiti i otkloniti u najskorijem periodu.

Kao jedan od glavnih nedostaka uočen je loš protok informacija i novosti vezanih za Omladinski pogon na relaciji klub - treneri - roditelji - polaznici.

"Već neko vrijeme klupski odjel za komunikacije redovno ažurira sve informacije vezano za rad Omladinskog pogona FK Sarajevo na zvaničnoj web stranici Kluba na Internet adresi www.fksarajevo.ba, kao i na dvije namjenske Facebook stranice posvećene Akademiji i Omladinskom pogonu.",  pojašnjava već ranije preduzete aktivnosti Selimović. 

"Od januara 2015. godine uveden je i printani newsletter putem kojeg će Klub informisati trenere, roditelje i polaznike svih uzrasta o svim dešavanjima i novostima, koje se tiču rada Omladinskog pogona FK Sarajevo.", dodao je Selimović, a ujedno je istakao i brojne pogodnosti koje polaznici Omladinskog pogona FK Sarajevo uživaju, poput besplatnog ulaska na sve domaće utakmice FK Sarajevo na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase"  sa bijelom članskom kartom FK Sarajevo, kao i druge benefite koje članovi uživaju kroz različite projekte Kluba.

"Sredinom ovog mjeseca su treneri svim dječacima dostavili i anketne listiće, putem kojih želimo od dječaka, ali i njihovih roditelja, dobiti sve relevantne informacije na osnovu kojih ćemo moći izvesti određene zaključke i sigurno unaprijediti kvalitet usluge koju pružamo u trenažnom procesu, ali i u samoj organizaciji rada Omladinskog pogona.", kazao je Selimović.

Tokom januara je nastavljena praksa testiranja mladih, talentovanih igrača iz cijele Bosne i Hercegovine, a po prvi put su snage odmjerile i generacije iz Akademije sa vršnjacima iz Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase".

"Mi želimo da Akademija FK Sarajevo bude elitna, a elitna za nas u Klubu znači da u njoj igraju najbolji i najtalentovaniji dječaci iz Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine. To ne znači da je elitistička - da će tu biti djeca čiji su roditelji na funkcijama, direktori, predsjednici... To nije ideja naše Akademije i ona se neće razvijati u tom pravcu.", pojašnjava Selimović, te dodaje:

"Akademija funkcioniše već godinu dana, i uskoro ćemo napraviti detaljnu evaluaciju njenog rada krajem ove sezone, te postaviti temelje za njen dalji razvoj. Akademija ne može, ne smije i neće biti odvojena od Omladinskog pogona, odnosno Škole Fudbala "Asim Ferhatović Hase". Priroitet u ulasku u našu Akademiju imaju i imaće upravo djeca iz našeg podmladka, a da bi se to radilo na kvalitetan način, komunikacija i saradnja svih trenera u Omladinskom pogonu mora biti bolja, a njihov rad transparentniji. Priliku za ulazak i rad u Akademiji će imati i drugi treneri, isto kao i drugi dječaci. To je neprekidni proces i svi oni koji se svojim kvalitetom i radom dokažu imat će mjesta u našoj Akademiji.",  kategoričan je Selimović koji se osvrnuo i na navodne zloupotrebe i nečasne radnje.

"Koristim ovu priliku da svim roditeljima jasno poručim da za pozive u kampove Akademije nikome ne daju novac. Fudbalski klub Sarajevo se jasno i kategorično ograđuje od takvih aktivnosti, te molim sve one kojima je bilo ko tražio novac za vezu sa Akademijom da nam to javi, kako bi odgovorne najoštrije sankcionisali.", pojasnio je Generalni direktor FK Sarajevo, i za kraj istakao:

"Cilj kampova Akademije FK Sarajevo je da napravimo selekciju najboljih i najtalentovanijih dječaka iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Pozivi su besplatni, smještaj i hrana su besplatni, oprema, treninzi... sve je besplatno. Bilo koji pojedinac koji se neovlašteno predstavlja u ime Fudbalskog kluba Sarajevo i nudi "pomoć" oko dolazaka na probne treninge i kampove našeg kluba - a da nije uposlenik ili saradnik FK Sarajevo - jednostavno nema nikakve veze sa našim klubom i vođen je drugim, lošim namjerama. Molimo roditelje da ne nasjedaju na takve priče, a u slučaju da su imali neugodnih iskustava i ponuda takve prirode, molimo da nam iste prijave putem e-maila [email protected] ili na tel/fax 033/664262."


haad step one-830x300-NOVO