FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Odlični rezultati pionira i predpionira na turniru u Mostaru

10.10.2017 u 11:18h

Odlični rezultati pionira i predpionira na turniru u Mostaru

U periodu od 05. do 08.10.2017. godine u Mostaru je, pod organizacijom FK Velež, održan turnir za pionire U15 (2003. godište) i predpionire U13 (2005. godište).

U-15 selekcija bila je u grupi sa NK Naftaš, NK Čaporice, Hrv. Dragovoljac i FK Blagaj, te je kao prvoplasirana ekipa grupe prošla u četvrtfinale turnira. U polufinalu su pioniri igrali protiv ekipe NK Široki Brijeg, a utakmica je završena rezultatom 1:0 za FK Sarajevo. U finalu nas je čekao NK Naftaš. Rezultat finalne utakmice FK Sarajevo – NK Naftaš bio je 1:0, te je time selekcija 2003 osvojila prvo mjesto na turniru. Vrijedi istaći da je za najboljeg igrača proglašen Boro Erić iz ekipe FK Sarajevo.

Selekcija U13 je u grupi bila sa ekipa NK Naftaš „A“, FK Crvena Zvezda i NK Split „B“. I ovdje je selekcija FK Sarajeva kao prvoplasirana prošla u knock-out fazu. U narednoj rundi takmičenja odigrana je utakmica protiv NK Kustošija A, koja je završena rezultatom 4:0 u korist ekipe FK Sarajevo. U polufinalu selekcija U13 je zaustavljena od FK Velež,a rezultat utakmice bio je 1:2 u korist Veleža. U utakmici za treće mjesto sastali su se gradski rivali FK Sarajevo i FK Željezničar, a ekipa FK Sarajevo je pobijedila rezultatom 1:0, čime su dječaci ove selekcije zauzeli treće mjesto.

Treneri selekcija bili su Suljagić Memnun (U15) i Mustafović Emir (U13). Čestitamo našim dječacima i njihovim trenerima!

skola_fudbala_HD