FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Omladinci zabilježili poraze u 29. kolu.

02.06.2014 u 22:23h

Omladinci zabilježili poraze u 29. kolu.

U sklopu 29. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, kadeti i juniori Sarajeva odmjerili su snage protiv vršnjaka Željezničara.

Kadeti bordo kluba proteklog vikenda učestvovali su na međunarodnom turniru "Kup Svetog Duje" u Splitu, gdje su u utakmici za treće mjesto, nakon lošijeg izvođenja penala, izgubili od italijanskog Udinesea, a prethodno su igrali i utakmicu protiv vršnjaka splitskog Hajduka.

Vidno iscrpljena od napornih utakmica i dugog puta, naša selekcija nije u punom sastavu i snazi odigrala današnji derbi. Gosti sa Grbavice slavili su pobjedu rezultatom 4:0.

Za našu U-17 selekciju danas su nastupili: Sujić, Kadušić, Pidro, Mujakić, Avdić, Miletić, Pozder, Osmanović, Bošnjak, Vazda i Resić.

Učešće na Kvarnerskoj Rivijeri, na kojoj je U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo odigrala šest utakmica u posljednjih sedam dana, ostavilo je traga na naše momke, te je danas protiv vršnjaka Željezničara istrčala naša U-18 selekcija, koju sa klupe vodi Emir Karahmet. Naši mlađi juniori zabilježili su poraz, Željezničar je slavio rezultatom 3:0.


Za selekciju mlađih juniora igrali su: Kurtanović E., Zeljković, Kurtanović A., Hećo, Žiga, Sikira, Rešidović, Bašović, Sjenar, Krupalija i Medić.


"Svjesno smo ušli sa znatno izmjenjenim i podmlađenim sastavima u današnje utakmice. Za selekciju kadeta igrali su igrači pretežno rođeni 1998. godine, i čak dva pionira, dok je našu juniorsku selekciju zamijenila ekipa Sarajeva do 18 godina, za koju je nastupilo i nekoliko kadeta. Tražili smo odgodu utakmice, međutim, zbog gustog rasporeda, to nije bilo moguće od strane Fudbalskog Saveza.", kazao je Almir Hurtić, šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, dodavši:

"Žao nam je što danas nismo nastupili u najjačim sastavima u obje kategorije, međutim, učešće na izuzetno jakim internacionalnim turnirima je u ovom trenutku bilo mnogo značajnije za nas. Naši kadeti su odmjerili snage protiv Hajduka i Udinesea, dok su juniori odigrali zapaženu ulogu na Kvarnerskoj Rivijeri, na kojoj su osvojili treće mjesto. U narednom periodu nas očekuje još mnogo jakih utakmica, na kojima ćemo, kao i sve vrijeme, od naše djece prvenstveno zahtjevati valjan pristup i kvalitetnu igru, a rezultat je u ovim uzrastima u drugom planu."


Do kraja takmičarske sezone, naše omladinske selekcije očekuje još jedna ligaška utakmica, gostovanje u Bijeljini i utakmice protiv vršnjaka Radnika.