FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Općina Centar nastavlja sa podrškom aktivnosti FK Sarajevo u radu sa mladima

13.04.2016 u 15:17h

 Općina Centar nastavlja sa podrškom aktivnosti FK Sarajevo u radu sa mladima

Na objavljeni javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti sporta, sredstvima budžeta Općine Centar za 2016. godinu, prijavile su se 84 sportske organizacije sa 92 projekta. U skladu sa Pravilnikom o kriterijima za finansiranje javnog interesa Općine Centar u oblasti sporta, a na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za sport, općinski načelnik, Dževad Bećirević, donio je odluku o dodjeli sredstava za 72 sportske organizacije, sa čijim predstavnicima su potpisani ugovori.

U ime načelnika Bećirevića, prisutne je pozdravila Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

"Želim svima da čestitam što su aplicirali, ispunili uslove i dobili podršku za sufinansiranje projekata, u nadi da će im ova sredstva pomoći u daljem radu. Ovo je prvi put da Općina Centar potpisuje ugovore sa sportskim organizacijama, a razlog tome je ugovor koji je Općina potpisala sa Sportskim savezom KS, o vođenju Matične evidencije u sportu za područje općine Centar. Naime, prema pomenutom ugovoru, Općina se obavezala da će prilikom raspisivanja javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti sporta, kao jedan od uslova za prijavu sportskih organizacija, tražiti i potvrdu o upisu u Matičnu evidenciju Sportskog saveza KS. Većina je tu potvrdu uredno dostavila, a oni koji nisu, nažalost, morali su biti eliminisani. Javni poziv za 2017. bit će raspisan u oktobru ove godine.", kazala je Šero i pozvala sportske organizacije da blagovremeno prijave njihove projekte i dostave svu traženu dokumentaciju.

opcina-centar-nastavlja-sa-podrskom-aktivnosti-fk-sarajevo-u-radu-sa-mladima

Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta u našoj zemlji. U ovogodišnjem općinskom budžetu za podršku sportu izdvojeno je 477.300 KM.

Fudbalskom klubu Sarajevo, od pomenutog granta, dodijeljena su novčana sredstva u iznosu od 2.500 KM. Generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović, prilikom potpisivanja ugovora po okončanju javnog poziva, uručio je zahvalnice Općini Centar, Općinskom vijeću, načelniku Dževadu Bećireviću i predsjedavajućem Općinskog vijeća, doktoru Nedžadu Ajnadžiću, u znak zahvalnosti za pružanje višegodišnje podrške Općine Centar razvoju Fudbalskog kluba Sarajevo, posebno aktivnosti sa mladima.

Naš klub je u sklopu Akademije FK Sarajevo i Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" oslobodio više od 100 dječaka plaćanja mjesečne članarine, a od januara 2016. godine, upis u Školu fudbala SFK 2000 Sarajevo za više od 60 djevojčica je potpuno besplatan, čime FK Sarajevo direktno pomaže razvoju i promociji sporta, te radu sa mladima na području Općine Centar.


HIFA-HD (1)