FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pioniri Akademije FK Sarajevo deklasirali Željezničar na Grbavici, pet golova u mreži domaćina

09.04.2016 u 22:14h

Pioniri Akademije FK Sarajevo deklasirali Željezničar na Grbavici, pet golova u mreži domaćina

U sklopu 12. kola Omladinske lige Kantona Sarajevo, pioniri Akademije FK Sarajevo gostovali su danas kod vršnjaka Željezničara na Grbavici. Dječaci, koje sa klupe predvode treneri Esad Selimović i Memnun Suljagić ostvarili su ubjedljivu pobjedu, deklasiravši protivnika sa čak pet postignutih golova. Na današnjoj utakmici u strijelce su se upisali Varešanović, Nargalić, Islamović, Hasančić i Džokanović, a čitava ekipa najmlađih polaznika klupske Akademije odigrala je jako kvalitetnu utakmicu.

Sa novom pobjedom, selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo zadržala je sigurno prvo mjesto na ligaškoj tabeli, a prednost nad drugoplasiranom ekipom Željezničara iznosi sada sedam bodova. Naša selekcija je do sada ostvarila učinak od 11 pobjeda uz jedan poraz i nevjerovatnu gol razliku sa 57 postignutih i svega 7 primljenih golova.

Podsjećamo, u prošloj sezoni, pioniri Akademije FK Sarajevo, nakon što su sigurno osvojili naslov prvaka Kantona, uspjeli su i podići trofej koji pripada prvaku Bosne i Hercegovine, a dobrim igrama u tekućoj sezoni potvrđuju potencijal u najmlađoj selekciji klupske Akademije.

FK Željezničar 0:5 FK Sarajevo

FK Sarajevo: Jokić, Jašarević, Islamović, Sabljica, Vitlar, Nargalić, Varešanović, Hasančić, Vintonji, Džokanović. Još su igrali: Nikolić, Hubijar, Čengić i Hadžić.


HIFA-HD (1)