FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pioniri FK Sarajevo pobjednici turnira u Visokom

23.12.2019 u 09:41h

Pioniri FK Sarajevo pobjednici turnira u Visokom

U Visokom je od 18. do 22. decembra održan malonogometni turnir za dječake uzrasta 2005/06, na kojem je nastupio i FK Sarajevo.

Izabranici Muhameda Džakmića su u konkurenciji 16 ekipa završili kao prvoplasirani, a u finalnoj utakmici savladali su FK Crvena zvezda. Rezultat u regularnom toku utakmice glasio je 2:2, ali je FK Sarajevo slavio nakon boljeg izvođenja penala i zasluženo osvojio prvo mjesto.

"Zahvalio bih se organizatoru na veoma dobro organizovanom turniru i domaćinima koji su bili vrlo ljubazni prema nama i ostalim ekipama. S obzirom da se održava prvi put, mislim da je turnir veoma dobro organizovan i iskreno se nadam da će i naredne godine nastaviti tu tradiciju. Što se tiče samih utakmica, mogu biti zadovoljan kako su dječaci odigrali, uzimajući u obzir da su bili na pauzi i da smo se okupili pred sami turnir", rekao je šef stručnog štaba pionirske selekcije Muhamed Džakmić.

Na turniru su učestvovale renomirane ekipe iz BiH i Srbije, koje su bile podijeljene u četiri grupe. Sarajevo je nastupilo u grupi A zajedno sa ekipama Bosne (7:1), Unisa (12:0) i Olimpika (6:3), gdje je ostvarilo sve tri pobjede uz čak 25 postignutih pogodaka.

U četvrtfinalu pioniri Bordo kluba savladali su Rudar B. sa 4:1, dok su u polufinalu bili bolji od gradskog rivala Željezničara rezultatom 7:1.

Nagradu za najboljeg strijelca turnira dobio je Kenan Lamadžema iz FK Sarajevo, koji je postigao 13 pogodaka.

Učešće na ovom turniru FK Sarajevo iskoristio je i da podrži dugogodišnje sportske prijatelje iz NK Bosna Visoko, kojem je uručeno pet fudbalskih lopti.