FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pioniri i kadeti FK Sarajevo jesenji prvaci BiH

18.11.2019 u 09:38h

Pioniri i kadeti FK Sarajevo jesenji prvaci BiH

Pioniri i kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su titulu jesenjeg prvaka BiH u svojim kategorijama i proljetni dio sezone zasluženo će dočekati s prve pozicije. U Premijer omladinskoj ligi U-15 i U-17 proteklog vikenda odigrani su susreti posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela sezone, koji su izabranici Muhameda Džakmića i Admira Hasančića zaključili pobjedama nad FK Zvijezda 09.

Utakmice su odigrane u Trening centru Butmir, a U-15 tim slavio je s čak 12:0. Autor pet pogodaka bio je Kenan Lamadžema (31', 32', 33', 47', 65'), tri je postigao Ensar Mešić (22', 59', 62'), dva Harun Šabanović (29', 37'), a u strijelce su se upisali još Faris Husić (4'), i Hamza Ljukovac (16').

U-15 FK Sarajevo: Redžović, Delić (36' Čorbo), Kolenda (36' Omerhodžić), Husić (47', Šetkić), Ljukovac, Šabanović, Mešić, Nurković (47' Granov), Lamadžema, Duraković (47' Karahodža), Bejić.

"Generalno možemo biti zadovoljni kompletnom polusezonom. Bilo je baš puno utakmica za taj uzrast, ali imali smo dovoljan broj dječaka i svi su dobili priliku da pokažu ono što znaju. Mogu biti zadovoljan s njihovim odnosom, zalaganjem na treninzima i utakmicama, te samim kvalitetom njihove igre. Dali smo i najviše golova, što je još jedan pokazatelj da imamo dječake na koje će se klub moći osloniti u budućnosti", istakao je šef stručnog štaba pionirske selekcije Muhamed Džakmić.

U-17 tim je istog protivnika savladao rezultatom 4:0. Pogađali su Dženit Hajdarević (44', 54'), Nedim Atić (47') i Jahja Bajrić (85').

U-17 FK Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Atić, Sejmenović, Viteškić (56' I. Ramić), T. Ramić, Jovašević, Erić (46' Mešić), Hajdarević (72' Drina), Hodžić (35' Bajrić), Džafić (46' Mujkić)

"Mogu reći da sam zadovoljan dječacima koji su odradili ovaj dio sezone, pogotovo što su imali jedan dobar rezultat u kontinuitetu. Na 18 utakmica smo ostvarili 17 pobjeda i upisali samo dva neriješena rezultata. Pokazali su da su dominantni i da su trenutno najbolja ekipa u Premijer ligi. Odgovaraju zahtjevima koje mi postavljamo pred njih i sigurno je da će se na njih moći računati u budućnosti", riječi su Admira Hasančića, trenera kadetske selekcije.

U-15 tim nakon 19 odigranih mečeva ima 51 bod, dva više od prvog pratioca Borca, dok je U-17 na učinku od 53 boda, što je plus šest u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Prvi dio prvenstva u Premijer omladinskoj ligi U-19 je završen nešto ranije, a juniori FK Sarajevo zauzimaju šestu poziciju i za vodećim Željezničarom zaostaju sedam bodova, s tim što imaju utakmicu manje.