FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pioniri, kadeti i juniori ostvarili nove pobjede u Premijer ligi BiH

03.09.2018 u 11:32h

Pioniri, kadeti i juniori ostvarili nove pobjede u Premijer ligi BiH

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji pionira i kadeta, a naše selekcije ostvarile su domaće pobjede u Trening centru u Butmiru protiv ekipe NK Čelik. Selekcija kadeta koju sa klupe predvodi Admir Hasančić slavila je rezultatom 3:2 golovima Đuderije i Šuvalije dok je Piljug postigao autogol.

Za U-17 selekciju na utakmici protiv NK Čelik nastupili su: Šahinović, Živković, Kečanović, Obuća, Dževlan, Mulaosmanović, Šuvalija, Đuderija, Fetahović, Behmen i Tabak. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su: Viteškić, Ćosić, Džafić, Nezirović i Hodžić.  

Selekcija U-15 koju sa klupe predvori Memnun Suljagić ostvarila je visoku pobjedu rezultatom 5:0. Strijelci su bili Bijelonja x3, Mujkić i Mešić. Pioniri FK Sarajevo tako su ostali prvi na tabeli sa 22 boda iz 8 utakmica i sjajnom gol razlikom 30:0.

Za pionirsku selekciju u ovoj utakmici nastupili su: Hodžić, Mujkić, Demirović, Ramić, Bijelonja, Drina, Mešić, Pekić, Ivanković, Nikolić i Ališah. U nastavku su priliku za igru dobili Karić, Vladavić, Bajrić, Simanović i Šćeta.

Prethodnog vikenda nastavljena je i Juniorska Premijer liga Bosne i Hercegovine, a U-19 selekcija FK Sarajevo u okviru 5. kola gostovala je ekipi FK Slavija i ostvarila sigurnu pobjedu rezultatom 3:0, golovima Hasanovića, Dervišagića i Jašarevića.  

Za U-19 selekciju nastupili su: Dizdarević, Čičkušić, Sabljica, Bradarić, Konjalić, Salčin, Dervišagić, Jašarević, Hasanović, Šabić i Islamović. U nastavku su priliku za igru dobili Nargalić, Hasančić, Sojkić i Gusinjac.

Naredno kolo pioniri i kadeti igraju gostujuće utakmice protiv ekipe Tuzla City, dok juniori gostuju ekipi Mladosti.