FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pjetlići Bordo kluba osvojili 2. mjesto na novogodišnjem turniru u Sarajevu

05.01.2015 u 09:37h

Pjetlići Bordo kluba osvojili 2. mjesto na novogodišnjem turniru u Sarajevu

Pjetlići Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovali su u novogodišnjem turniru, koji se održavao u dvorani "Ramiz Salčin". U konkurenciji od 12 ekipa, naši mališani, rođeni 2005. godine, zauzeli su drugo mjesto, izgubivši od Dara u finalnoj utakmici, nakon izvođenja penala rezultatom 3:2.

Prethodno su pjetlići Bordo kluba odigrali tri utakmice u grupnoj fazi. U prvom kolu, naši mališani bili su bolji od Tanga, rezultatom 3:0, dok su u drugom kolu remizirali sa Šampionom, kada je rezultat na kraju utakmice glasio 0:0.

U posljednjem kolu prve faze takmičenja, naši Pjetlići minimalnim rezultatom 1:0 savladali su Šampion sa Ilidže, te se plasirali u 1/4 finala turnira.

U jednoj zanimljivoj i napetoj utakmici, nakon boljeg izvođenja najstrožijih udaraca, Sarajevo je uspjelo savladati Biser, rezultatom 2:1, te se zasluženo plasiralo u polufinale, gdje su naše mališane očekivali vršnjaci gradskog rivala, Željezničara.

Bordo mališani nadigrali su protivnike u plavim dresovima, te pobjedom od 2:0 obezbijedili plasman u finale.

Posljednja utakmica turnira, bila je, zasigurno, najzanimljivija. Nakon isteka regularnog toga utakmice, rezultat na semaforu glasio je 0-0, a nakon penala, nažalost, naši mališani, nisu slavili. Dar je pobjedio sa 3:2, a naše Sarajevo, zauzelo je drugo mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Bakir Nurković iz Fudbalskog kluba Sarajevo, a nagrada za najboljeg golmana, također, završila je u našim redovima. Eldar Spahija, proglašen je za najboljeg golmana.

KONAČAN POREDAK: 1. Dar, 2. Sarajevo, 3. Željezničar, 4. Vogošća.           

Čestitamo našim Pjetlićima i treneru Almiru Turkoviću na osvojenom 2. mjestu!