FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjeda pionira i poraz kadeta na gostovanju protiv Mladosti

30.07.2018 u 10:32h

Pobjeda pionira i poraz kadeta na gostovanju protiv Mladosti

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji pionira i kadeta a naše selekcije ostvarile su polovičan uspjeh na gostovanju kod Mladosti. Selekcija kadeta koju sa klupe predvodi Admir Hasančić ostvarila je poraz rezultatom 2:0 i sada tako nakon dva kola imaju 3 osvojena boda. Za U17 selekciju na toj utakmici nastupili su:

Šahinović, Živković, Sejmenović, Ćosić, Šuvalija, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Hajdarević, Kečanović, Tabak. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su: Džafić, Nezirović, Hodžić i Behmen.

Selekcija U15 koju sa klupe predvori Memnun Suljagić ostvarila je visoku pobjedu rezultatom 4:0 a najbolji igrač utakmice bio je Nermin Bijelonja koji je postigao sva četiri pogotka, tri u prvom i jedan u drugom poluvremenu. Za pionirsku selekciju u ovoj utakmici nastupili su:

Šutković, Mujkić, Demirović, Ramić, Bijelonja, Drina, Mešić, Pekić, Ivanković, Nikolić, Ališah. U nastavku su priliku za igru dobili: Karić, Huskić, Vladavić, Radović i Šćeta.