FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjeda pionira, poraz kadeta i juniora

12.11.2018 u 12:00h

Pobjeda pionira, poraz kadeta i juniora

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 16. kola Premijer omladinske lige za selekcije pionira i kadeta, a juniori su odigrali utakmicu 13. kola.

Pioniri su u subotu, 10.11. odmjerili snage protiv gradskog rivala, ekipe Željezničara, gdje su golovima Mešića u 6. minuti i Mujkića u 22. slavili rezultatom 1-2. 

Početni sastav U-15 selekcije: Brkić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Bajrić, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina i Mešić.

Priliku za igru u nastavku su dobili: Karić, Pekić, Huskić i Ćerimović.

Kadeti su upisali poraz od ekipe Željezničara minimalnim rezultatom 1-0.

Početni sastav U-17 selekcije: Dalipagić, Živković, Ćosić, Dževlan, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Šuvalija, Kečanović, Hodžić i Tabak.

U nastavku su igrali Džafić, Fetahović, Sejmenović, Erić i Hajdarević.

U okviru 13. kola Premijer omladinske lige BiH U-19, juniori su u TC Butmir dočekali ekipu Krupe. Utakmica je završila rezultatom 2-3 u korist gostiju, a golove za bordo tim su postigli Dervišagić i Đokanović.

Početni sastav U-19 selekcije: Demirović, Čičkušić, Bradarić, Sabljica, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Jašarević, Hasanović i Imamović.

Priliku za igru u nastavku su dobili: Šabić, Kadrić, Nargalić i Šahinagić.

Pioniri i kadeti će u narednom kolu odmjeriti snage protiv selekcija HŠK Zrinjski, a juniore očekuje meč protiv ekipe Borca.