FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjede kadeta i juniora.

05.03.2013 u 16:04h

Pobjede kadeta i juniora.

XVI kolo Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je prošlog vikenda. Poput prvotimaca, i naši omladinci su nastupali protiv vršnjaka Čelika.

U ovoj utakmici, kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo zasluženo su slavili, rezultatom 5:4. Prvo poluvrijeme, izabranici trenera Emira Karahmeta završili su sa prednošću od 4:0. Ipak, u drugom poluvremenu, kadeti Čelika su pokazali znatno bolju igru, i uspjeli su da smanje rezultat na 5:4.

KADETI: FK SARAJEVO 5:4 NK ČELIK
Strijelci: Šuman (2), Kurtanović, Gljiva

FK Sarajevo: Kurtanović, Pendek, Rušević (Međuseljac), Hećo, Gljiva (Tahiri), Kurtanović, Žiga, Šuman (Hodžić), Mustedanagić, Bašović i Medić.

Juniori bordo kluba, u popodnevnoj utakmici koja je odigrana u nedjelju, također su savladali vršnjake Čelika rezultatom 2:1. Za slavlje izabranika Dženana Ušćuplića, bio je zaslužan Murga, koji je ušao sa klupe i u posljednim minutama pogodio za pobjedu.

JUNIORI: FK SARAJEVO 2:1 NK ČELIK
Strijelci: Čomaga, Murga

FK Sarajevo: Plakalo, Zukić, Handžić (Burović), Čomaga (Rešidović), Varatanović, Plakalo (Murga), Račić, Ajnadžić (Hamzić), Čulov, Čiva, Radovac.

Kadeti se i dalje nalaze na prvom mjestu ligaške tabele sa 39 bodova, dok su juniori treći sa, također, 39 bodova. U narednom kolu, naše omladinske selekcije putuju u Prijedor, gdje ih čekaju utakmice protiv Rudara.