FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjede pionira i juniora, kadeti remizirali

06.08.2018 u 13:42h

Pobjede pionira i juniora, kadeti remizirali

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji pionira i kadeta a naše selekcije ostvarile su jednu pobjedu i jedan remi na domaćim utakmicama protiv Slobode. Selekcija kadeta koju sa klupe predvodi Admir Hasančić odigrala je 1:1 i sada nakon tri kola imaju 4 osvojena boda. Jedini pogodak na utakmici za kadete Sarajeva postigao je Boro Erić u 72. minuti utakmice. Za U17 selekciju na toj utakmici nastupili su:

Dalipagić, Živković, Kečanović, Ćosić, Šuvalija, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Hajdarević, Hodžić i Tabak. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su: Džafić, Sejmenović, Erić i Fetahović.  

Selekcija U15 koju sa klupe predvori Memnun Suljagić ostvarila je pobjedu rezultatom 3:0 a pogotke su postigli Mešić, Ramić i Nikolić. Sva ti pogotka su viđena do 19 minute i tada je utakmica faktički već bila riješena. Pioniri nakon 3 kola imaju 9 bodova i sjajnu gol razliku 9:0. Za pionirsku selekciju u ovoj utakmici nastupili su:

Brkić, Mujkić, Demirović, Ramić, Bijelonja, Drina, Mešić, Pekić, Ivanković, Nikolić i Ališah. U nastavku su priliku za igru dobili: Karić, Huskić, Vladavić, Džafić i Šćeta.

Prethodnog vikenda počela je i Juniorska Premijer liga Bosne i Hercegovine a U19 selekcija FK Sarajevo pobjedom je krenula u odbranu titule prvaka. Izabranici Dženana Uščuplića ostvarili su pobjedu rezultatom 2:0 na gostovanju protiv Borca u Banjaluci. Oba pogotka postigao je Arnes Junuzović u 29. i 45. minuti utakmice.

Za U19 selekciju protiv Borca nastupili su: Dizdarević, Bradarić, Sabljica, Alić, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Gusinjac i Islamović. U nastavku su priliku za igru dobili: Hasančić, Čičkušić, Sojkić, Kadrić, i Nargalić.

Naredno kolo pioniri i kadeti igraju utakmice protiv NK GOŠK-a u gostima dok juniori na domaćem terenu dočekuju FK Željezničar.