FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Počinje turnir "Igraj fudbal živi život", FK Sarajevo u grupi sa NK Rijeka, FK Vojvodina i FK Budućnost

14.06.2016 u 08:18h

Počinje turnir "Igraj fudbal živi život", FK Sarajevo u grupi sa NK Rijeka, FK Vojvodina i FK Budućnost

U Sarajevu će se od 16. do 19. juna održati 5. međunarodni turniru pod nazivom "Igraj fudbal živi život" za dječake uzrasta do 17. godina. Selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo nalazi se u grupi "B" zajedno sa Rijekom, Vojvodinom i ekipom Budućnosti.

Naši dječaci će svoju prvu utakmicu igrati u četvrtak protiv Rijeke, na stadionu "Grbavica" sa početkom u 13 sati. U petak, na stadionu "Otoka" u 17 sati na rasporedu je druga utakmica protiv Budućnosti, a grupnu fazu naši dječaci završavaju u subotu, kada će odmjeriti snage sa Vojvodinom u 15 sati na stadionu "Otoka".

Mladi prvotimac FK Sarajevo i najbolji strijelac Omladinske Premijer lige BiH za kadete, Nedim Hadžić, najavio je predstojeći turnir, kojeg naši kadeti dočekuju kao aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine.

"Očekuje nas jedan zanimljiv turnir, sa jako kvalitetnim ekipama koje učestvuju. Želimo odigrati što bolje i na najbolji način predstaviti naš klub.", kazao je Hadžić.

Spomenimo i to da u grupi "A" nastupaju Maribor, Željezničar, Crvena Zvezda i Olimpic, te da su utakmice za 3. mjesto i finale na rasporedu u nedjelju na stadionu "Otoka" sa početkom u 11, odnosno 13 sati. Našim kadetima želimo puno sreće na predstojećem turniru "Igraj fudbal živi život".


HIFA-HD (1)