FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" savladali Željezničar u finalu i osvojili 4. Ljetni Kup

29.06.2016 u 21:38h

Polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" savladali Željezničar u finalu i osvojili 4. Ljetni Kup

Polaznici Škole fudbala “Asim Ferahtović-Hase” učestovali su na turniru “4. Ljetni Kup”, koji se održavao na pomoćnom terenu stadiona Grbavica. Dječaci trenera Vernesa Salkičevića, rođeni 2007. godine, osvojili su prvo mjesto, a put do finala vodio ih je kroz grupnu fazu, gdje su remizirali sa ekipama Juve i Tempo, te su savladali Bambinose.

U doigravanju za plasman u samu završnicu savladali su Tango, a finalni susret protiv Željezničara završen je rezultatom 2:2. Nakon boljeg izvođenja penala, naši dječaci su zasluženo slavili pobjedu i podigli pobjednički pehar.

Zapažen nastup na turniru imali su i dječaci rođeni 2008. godine, koji su u grupnoj fazi turnira savladali Valter (3:0), Biser (2:0), te su remizirali sa ekipom Derbi. Četvrtinalni susret donio je novu pobjedu protiv Omladinca (3:1), dok, nažalost nisu imali sreće u narednoj rundi, gdje su poslije izvođenja penala završili takmičenje. Sretniji od naših dječaka bili su vršnjaci iz FK Dar.

Čestitamo trenerima i dječacima Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” na novim pobjedama i zapaženim nastupima u bordo-bijelom dresu, a pozivamo sve dječake, koji još uvijek nisu počeli da treniraju fudbal, da se pridruže Školi fudbala “Asim Ferhatović-Hase”. Više informacija o upisu možete dobiti putem e-maila: [email protected], te pozivom na broj 033 -222-280.


HIFA-HD (1)