FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Potvrđeni prijedlozi za trenere u Omladinskom pogonu FK Sarajevo

10.02.2015 u 13:26h

Potvrđeni prijedlozi za trenere u Omladinskom pogonu FK Sarajevo

Polaznici Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, kojeg čine Akademije i Škola fudbala "Asim Ferhatović-Hase", uveliko su u zimskim pripremama i vrijedno treniraju kako bi poboljšali svoje fudbalske i motoričke sposobnosti. Konačno, i zvanično su potvrđeni prijedlozi trenera unutar Omladinskog pogona.

U skladu sa ranijim najavama iz Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić trenirat će U-19 selekciju Akademije, a njegov asistent bit će Admir Hasančić. Stručni štab U-17 selekcije, kojeg čine glavni trener Sanjin Alagić i pomoćnik Muhamed Džakmić ostaje nepromijenjen, dok će U-15 selekciju Akademije voditi Esad Selimović. Njegov asistent bit će Memnun Suljagić. Trener golmana Irfan Handžić, kao i kondicioni trener, Slobodan Klačar, nastavit će sa svojim radom, kao treneri specijalisti u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, dok će administrativne poslove i dalje obavljati Šef Akademije Almir Hurtić, te team manager-i, Ismar Hadžiosmanović i Nermin Šabanović.

"Treneri u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo radit će po novom trenažnom programu, koji je podređen različitim uzrasnim kategorijama. Na taj način želimo poboljšati rad sa polaznicima Akademije, te će treneri biti u obavezi da se pridržavaju programa, koji je baziran na poboljšanju fudbalskih elemenata, naročito u mlađim uzrastima.", kazao je Almir Hurtić, Šef Akademije FK Sarajevo.

Unutar Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", također su se desile određene promjene na trenerskim pozicijama. Tako će sa kadetima raditi Almir Turković, sa pionirima Ervin Uščuplić i Ismet Bajrić, dok će sa predpionirima raditi Elvis Imširević i Muhidin Teskeredžić.

Muhudin Zukić i Abdulah Oruč trenirat će pjetliće, a Senad Merdanović i Sead Jesenković radit će sa selekcijama cicibana. Administartivne poslove unutar selekcija Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" obavljat će koordinator Samer Naser, te sekretar Mirnesa Poturak.

Svi pomenuti, imenovani su do kraja tekuće takmičarske sezone 2014./15., odnosno do 30.06.2015.

Priključite se i vi Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo, trenirajte u najvećem sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini!

Vrijedi istaći da naši polaznici nakon tri mjeseca aktivnog treniranja dobivaju članske kartice Sarajeva, sa kojima mogu besplatno gledati domaće utakmice Bordo kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Odgovore na sva dodatna pitanja u vezi sa upisom u Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo pogledajte na stranici LINK
Više informacija možete dobiti putem e-mail adrese [email protected] ili na tel/fax (033) 664-262 i 222-280.


haad step one-830x300-NOVO