FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Poznata satnica za "mali" gradski derbi.

22.05.2013 u 10:49h

Poznata satnica za "mali" gradski derbi.

Naredni vikend na rasporedu je 27. kolo Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine. U - 19 i U - 17 selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo nastupaju protiv Željezničara na prvom pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" u sljedećim terminima:

Nedjelja, 26.5. :
U-17: FK Sarajevo - FK Željezničar, 11h.
U-19: FK Sarajevo - FK Željezničar, 13h.

Trenutno stanje na ligaškoj tabeli nam govori da je utakmica za obje ekipe vjerovatno najznačajnija u čitavoj sezoni. U konkurenciji do 19 godina, Željezničar je prvi na tebeli, ali izabranici Dženana Uščuplića, imaju utakmicu manje, koju su propustili zbog internacionalnog kupa u "Dourges"-u, u Francuskoj. Na tom turniru, naša U-19 ekipa je ostvarila zapaženo drugo mjesto.

"Odigrali smo zaista kvalitetan turnir. Naši igrači su bili u konkurenciji za sve nagrade na turniru. Alem Plakalo je osvojio nagradu za najboljeg igrača. Moram istaći da su momci bili jako disciplinovani sve vrijeme i na najbolji način su prezentovali klub.", kazao je Almir Hurtić, koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo.

U-17 selekcija FK Sarajevo se uprkos utakmici manje drži gotovo čitavo prvenstvo na prvom mjestu na tabeli. Identičan broj bodova Sarajeva i Željezničara je sigurno imperativ više za ostvarivanje pobjede na predstojećem "malom" gradskog derbiju za našu U-17 selekciju.

"Nadam se da ćemo zabilježiti pobjedu, te da ćemo koračati dalje ka našem cilju, tom prvom mjestu Omladinske Premijer lige.", kazao je prvotimac Sarajeva i najbolji strijelac U-17 Omladinske Premijer lige, Almir Aganspahić.

Fudbalski klub Sarajevo poziva zaljubljenike u bordo boju, da dođu u nedjelju na Koševo i podrže naše sjajne omladince.