FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Predpioniri Bordo kluba savladali Željezničar i osvojili titulu prvaka Kantona

01.06.2017 u 10:44h

Predpioniri Bordo kluba savladali Željezničar i osvojili titulu prvaka Kantona

Predpioniri Fudbalskog kluba Sarajevo novi su šampioni Omladinske lige Kantona Sarajevo. Naši dječaci su u razigravanju za prvaka Kantona savladali Akademiku rezultatima 2:1 i 4:1, te su u finalnim susretima odmjerili snage sa Željezničarom.

U prvom susretu, koji je odigran u Trening centru FK Sarajevo, predpioniri našeg kluba savladali su Željezničar rezultatom 3:0, a jučerašnja uzvratna utakmica, odigrana na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, završena je bez pobjednika (1:1), te su naši dječaci ukupnim rezultatom 4:1 zasluženo osvojili pehar, koji pripada najboljoj ekipi u ovom uzrastu.

IMG_5740

Ekipa, koju su klupe vode Edin Bećar, Emir Mustafović i Sead Jesenković, nastupala je u ovoj sezoni u sljedećem sastavu: Šutković, Buljubašić, Dijelonja, Džafić, Ališah, Ramić, Drina, Teskeredžić, Bajrić, Brkanić, Demirović, Hodžić, Vladavić, Mujkić, Radović, Huskić, Nikolić i Pekić.

Čestitamo našim dječacima i njihovim trenerima na zapaženom uspjehu, te im želimo puno sreće u predstojećem doigravanju za prvaka Federacije BiH.

skola_fudbala_HD