FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Predstavljamo: Edin Murga i Haris Ajnadžić

11.04.2013 u 22:12h

Predstavljamo: Edin Murga i Haris Ajnadžić

Talentovani dvojac kvalitetne selekcije omladinskog pogona FK Sarajevo, Edin Murga i Haris Ajnadžić, danas je posjetio prostorije kluba. Ovu njihovu posjetu iskoristili smo kako bismo obavili kratki razgovor sa njima.

Murga i Ajnadžić su se u proteklom zimskom periodu vratili u Sarajevo nakon par godina odsustva. Kako ističu, zahvalni su svojim suigračima na odličnom prijemu.

"Trenutno nastupam u kvalitetnoj selekciji, kod našeg trenera Dženana Uščuplića i nakon početnog perioda aklimatizacije, počeo sam da dobivam više prilika i mogu reći da sam zadovoljan svojim dosadašnjim igrama. Svakako, to nije to. Ne želim da se zadovoljim svojim trenutnim igrama. Želim i moram još više da radim, kako bi moj doprinos u uspjehu ekipe bio veći. Moram ovim putem da se zahvalim svojim prijateljima i suigračima u ekipi, koji mi pomažu da se što bolje osjećam u novoj/staroj sredini.", kazao je Edin Murga.

"Sa momcima sam trenirao prije nekoliko godina i tu sam sada. Igram za kvalitetnu selekciju, koju vodi Dženan Uščuplić. Na nagovor Hurtića sam se vratio u Sarajevo i mogu reći da sam itekako zadovoljan. Nažalost, na posljednjoj utakmici protiv GOŠK-a sam se povrijedio, ali se nadam da ću se brzo opraviti i vratiti na teren, kako bih pomogao momcima da ostvarimo naš cilj.", kazao je Haris Ajnadžić.

*slika: Haris Ajnadžić

Juniori FK Sarajevo trenutno se nalaze na prvom mjestu ligaške tabele i, ukoliko i dalje budu nastavili pružati dobre partije, imaju mogućnost da obezbjedite i toliko željeni naslov prvaka Omladinske premijer lige.

"Trenutno se nalazimo na vrhu tabele i na nama je da nastavimo raditi, kako bi se zadržali na toj poziciji. Želimo to prvo mjesto. Smatram da posjedujemo dovoljno kvaliteta da ostvarimo naš cilj. Svi "jači" protivnici u našoj ligi nama dolaze, Željezničar, Borac, Široki Brijeg i Zrinjski, tako da, pitanje prvaka Omaldinske Premijer lige možemo da riješimo na našem terenu.", kazao je Edin Murga.

"Prvi smo i imamo dosta jaku ekipu. 20-tak nas je u kombinaciji za ekipu i to je naša najveća prednost. Vjerujem u nas. Vodimo tu bitku sa Željezničarom, ali vjerujem da ćemo ih pobijediti na Koševu, za nekoliko kola, kako bismo ostvarili naš cilj, to prvo mjesto.", kazao je Haris Ajnadžić.

Na kraju razgovora, pitali smo Edina i Harisa o njihovim ambicijama u narednom periodu.

"Svakako, želja mi je prvi tim Sarajeva. Od malih nogu sam vezan za Koševo. Kako to već biva u našim godinama, mnogo osoba spominje neke inostrane angažmane, ali prije svega, moje misli su fokusirane na prvi tim. Svjestan sam da mi prethodi naporan rad u narednom periodu, kako bi zadobio priliku da treniram se prvotimcima našeg kluba.", izjavio je Murga.

"Naravno, pratim prvi tim Sarajeva redovno i želim jako da zaigram u Sarajevu. Imam još jednu godinu u Omladinskom pogonu, jer sam 95' godište i nadam se da ću uspjeti u svom cilju.", ističe Ajnadžić.