FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Predstavljamo: Vedad Gljiva

28.02.2013 u 12:15h

Predstavljamo: Vedad Gljiva

Danas smo u prostorijama kluba ugostili talentovanog napadača kadetske selekcije FK Sarajevo, Vedada Gljivu, sa kojim smo porazgovarali o njegovim fudbalskim počecima, tekućoj sezoni, ambicijama, te prvom timu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Za početak, možeš li nam se ukratko predstaviti?

"Zovem se Vedad Gljiva. Rođen sam 1. marta 1997. godine u Sarajevu. Trenutno sam učenik drugog razreda Elektrotehničke škole u Sarajevu. Već punih sedam godina treniram fudbal u mom voljenom klubu i igram poziciju napadača. Moj prvi trener je bio gospodin Sead Jasenković. Njega moram istaknuti kao trenera od kojeg sam najviše naučio i zahvalan sam mu na tome. Poslije gosp. Jasenkovića, trenirao sam kod Elvisa Imširovića, te kod mog trenutnog trenera, Emira Karahmeta."

Zimske pripreme su završene. Prvi dio prvenstva, kadeti FK Sarajevo su završili na prvoj poziciji. Misliš li da ste se dovoljno pripremili da zadržite tu poziciju i do kraja sezone?

"Jesenji dio prvenstva smo odigrali dosta dobro, što nas je plasiralo na sami vrh ligaške tabele. Smatram da smo odradili jako dobro ovaj pripremni period. Odigrali smo nekoliko utakmica, među kojima se ističe utakmica protiv vršnjaka Željezničara. U toj utakmici smo pobijedili sa 3:0 i to je jedan dobar pokazatelj naše trenutne forme. Svakako, naš cilj je prvo mjesto na kraju sezone. Lijepo je biti na vrhu i ne želimo nikome prepustiti tu poziciju. Naša ekipa je zaista kvalitetna i prije svega dobro se slažemo i pored terena, što je u nekim momentima i odlučujuća okolnost"

Dobre igre za naše kadete obezbijedili su ti stalno mjesto na spisku selektora omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine. Posljednje okupljanje U-17 selekcije, koju vodi Sakib Malkoćević, nije prošlo bez tebe. Kako si zadovoljan svojim nastupima za reprezentaciju?

"Nastupao sam za U-15 selekciju naše države, a nakon toga, dobio sam priliku da se dokažem u U-17 selekciji. Zadovoljan sam svojim dosadašnjim nastupima, što na trenizima, pa tako i na utakmicama. Naravno, želim ponovo da dobijem poziv selektora, ali sam svjestan da tome prethode dobri nastupi u dresu Sarajeva."

Da li pratiš naše prvotimce? Kojeg igrača bi izdvojio i za kraj, koje su tvoje lične ambicije u narednom periodu?

"Redovno pratim utakmice našeg prvog tima. Imamo odličnu ekipu i vjerujem da možemo na kraju ove sezone slaviti titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Moram da izdvojim našeg velikog borca i odličnog igrača, Emira Hadžića. Zaista, odličan je igrač i uvijek ga rado gledam.  Mnogo toga mogu da naučim od njega. Što se tiče mojih ličnih ambicija, želim, naravno, dres prvog tima Sarajeva. Međutim, svjestan sam da me čeka težak put do toga. Moj prvi cilj je da dobijem priliku u našoj kvalitetnoj selekciji u Omladinskom pogonu. Nadam se da ću uspjeti ostvariti svoje ciljeve."