FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Premijer omladinska liga BiH: Pobjede pionira, kadeta i juniora

05.11.2018 u 09:45h

Premijer omladinska liga BiH: Pobjede pionira, kadeta i juniora

U okviru 15. kola Premijer omladinske lige BiH, proteklog vikenda na programu su bili susreti U-15 i U-17 selekcija FK Sarajevo protiv ekipa NK GOŠK. Obje utakmice su odigrane u TC Butmir u subotu.

Pioniri, predvođeni trenerom Suljagić Memnunom, meč su igrali u 12 sati. Susret je završen rezultatom 9-0, a pogotke za Bordo tim su postigli:

Pekić, Bijelonja x2, Huskić, Drina, Simanić x2, Ališah, Demirović.

Početni sastav U-15 selekcije bio je sljedeći: Hodžić, Mujkić, Demirović, Pekić, Drina, Ališah, Bijelonja, Nikolić, Huskić, Ivanković i Karić.

U nastavku utakmice, priliku za igru su dobili: Šćeta, Simanić, Radović, Vladavić i Ćerimović.

Kadeti, predvođeni trenerom Hasančić Admirom, su također slavili. Krajnji rezultat bio je 3 – 1, a pogotke su postigli: Živković i Dževlan x2.

Početni sastav U-15 selekcije bio je sljedeći: Šahinović, Živković, Džafić, Sejmenović, Ćosić, Tabak, Obuća, Šuvalija, Fetahović, Kečanović i Hodžić.

U nastavku susreta, priliku za igru su dobili: Viteškić, Nezirović, Dževlan, Hajdarević i Erić.

Juniori Bordo tima u nedjelju, 04.11. odmjerili su snage protiv ekipe NK Travnik. Pogotkom Salčina u petoj minuti susreta, juniori su ostvarili pobjedu.

Početni sastav U-19 selekcije: Dizdarević, Čičkušić, Mušić, Bradarić, Kadrić, Konjalić, Đokanović, Salčin, Hasanović, Imamović i Jašarević.

Priliku za igru u nastavku su dobili Sabljica i Dervišagić.

U narednom kolu pionirska i kadetska selekcija FK Sarajevo će odmjeriti snage protiv ekipa FK Željezničar. Obje utakmice su na rasporedu u subotu, 10.11. u 13 sati.  Juniori u okviru 13. kola dočekuju ekipu Krupe u TC Butmir. Meč je na programu u  subotu, 10.11. u 13:30 sati.