FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Premijer omladinska liga: Remi pionira, poraz kadeta, pobjeda juniora

22.10.2018 u 10:10h

Premijer omladinska liga: Remi pionira, poraz kadeta, pobjeda juniora

Proteklog vikenda su u okviru Premijer omladinske lige odigrana tri susreta. Pioniri su odigrali neriješeno, kadeti su upisali poraz, a juniori slavili u Zenici. 

U okviru 13. kola, pioniri su u Trening centru Butmir dočekali ekipu FK Mladost Doboj Kakanj. Meč je završen rezultom 1-1, a pogodak za bordo tim je postigao Demirović Murat.

Početni sastav U-15 selekcije: Hodžić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina, Mešić, Huskić.

U nastavku utakmice priliku za igru su dobili: Bajrić i Brkić.

Utakmica kadeta je bila na programu u 13h, a završena je rezultatom 0-1 za ekipu Mladosti. 

Početni sastav U-17 selekcije: Dalipagić, Živković, Sejmenović, Ćosić, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Šuvalija, Kečanović, Tabak i Hodžić.

U nastavku priliku za igru su dobili: Behmen, Hajdarević, Fetahović, Dževlan i Nezirović.

Juniori su u okviru 10. kola Premijer omladinske lige snage odmjerili protiv ekipe Čelika. Bordo tim je slavio sa 3 – 1, a pogotke su postigli Jašarević, Salčin i Đokanović.

Početni sastav U-19 selekcije: Dizdarević, Čičkušić, Mušić, Bradarić, Sabljica, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Imamović i Jašarević.

Priliku za igru u nastavku su dobili:Kadrić, Nargalić, Hasančić, Šabić i Sojkić.

Pionire i kadete u srijedu očekuje zaostala utakmica protiv selekcija NK Široki Brijeg. Utakmice su na programu u 12 i 14 sati.