FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Prvi plodovi dvogodišnjeg rada i reorganizacije unutar FK Sarajevo.

15.02.2014 u 19:08h

Prvi plodovi dvogodišnjeg rada i reorganizacije unutar FK Sarajevo.

Prva polovina februara tekuće godine u našem klubu je okarakterisana kao izuzetno uspješna. Prva asocijacija zasigurno su dobri rezultati naše ekipe na pripremama u Antaliji, te činjenica da kvalitet igre i uigranost ekipe iz dana u dan napreduju.

U tim danima ekipi se priključio i Mato Jajalo, provjeren i iskusan igrač, sa stotinu utakmica njemačke prve i druge lige u svojim nogama. Igrač koji još uvijek nije dostigao vrhunac svoga razvoja i igrač koji svojim kvalitetom sigurno može biti prevaga na terenu u korist naše ekipe.

Ipak, ono što je s pravom zasjenilo sva ostala dešavanja u klubu prethodnih dana jeste podatak da je poziv za okupljanje U-15, U-17 i U-19 reprezentativnih selekcija dobilo ukupno 15 omladinaca našeg kluba, čime je naš klub ubjedljivo najveći broj mladih igrača usmjerio ka putu reprezentativaca za selekcije naše države.

Uzimajući u obzir i to da naš klub u svojim redovima ima i dva stalna člana U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Gojka Cimirota i Adnana Kovačevića, te nekoliko potencijalnih članova iste reprezentativne selekcije, kao što su Travančić, Jevtić, Handžić i Plakalo, zaista imamo opravdanih razloga za sreću.

Petnaest reprezentativaca u tri reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine su prvi plodovi dvogodišnjeg rada i reorganizacije unutar Fudbalskog kluba Sarajevo, te nagovještaji svijetle budućnosti i ispravnog opredjeljenja našeg kluba.

Jedan je cilj, jedan je put, samo je jedan DOM!