FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Remi juniora, pobjede pionira i kadeta u Premijer ligi BiH

17.09.2018 u 11:15h

Remi juniora, pobjede pionira i kadeta u Premijer ligi BiH

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji pionira i kadeta, a naše selekcije ostvarile su gostujuće pobjede protiv ekipe FK Tuzla City. Selekcija kadeta koju sa klupe predvodi Admir Hasančić slavila je visoku pobjedu rezultatom 5:1,  golove su postigli Šuvalija x2, Kečanović, Tabak i Nezirović.

Za U-17 selekciju na utakmici protiv FK Tuzla City nastupili su: Dalipagić, Živković, Kečanović, Ćosić, Viteškić, Mulaosmanović, Šuvalija, Đuderija, Fetahović, Hodžić i Tabak. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su:  Džafić, Nezirović, Atić, Ljuta i Erić.

Selekcija U-15 koju sa klupe predvori Memnun Suljagić ostvarila je pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Huskić i Ališah. Pioniri FK Sarajevo tako su ostali prvi na tabeli sa 25 boda iz 9 utakmica i sjajnom gol razlikom 32:0.

Za pionirsku selekciju u ovoj utakmici nastupili su: Brkić, Mujkić, Demirović, Bajrić, Bijelonja, Drina, Karić, Huskić, Ivanković, Nikolić i Ališah. U nastavku su priliku za igru dobili Hodžić, Pekić, Radović, Vladavić i Šćeta.

Prethodnog vikenda nastavljena je i Juniorska Premijer liga Bosne i Hercegovine, a U-19 selekcija FK Sarajevo u okviru 6. kola gostovala je ekipi FK Mladost i remizirala 1:1. Gol za Sarajevo postigao je Đani Salčin.  

Za U-19 selekciju nastupili su: Dizdarević, Čičkušić, Sabljica, Bradarić, Konjalić, Salčin, Dervišagić, Jašarević, Hasanović, Šabić i Gusinjac. U nastavku su priliku za igru dobili Hasančić, Imamović i Junuzović.

Naredno kolo pioniri i kadeti igraju domaće utakmice protiv ekipe Krupe dok juniori dočekuju Zrinjski.