FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Richard Bate u trodnevnoj posjeti FK Sarajevo.

23.10.2013 u 11:35h

Richard Bate u trodnevnoj posjeti FK Sarajevo.

Dana 23.10. tekuće godine, Richard Bate, šef omladinske akademije Cardiff City-a, stigao je u trodnevnu posjetu Fudbalskom klubu Sarajevo.

U toku svog boravka, Bate je sa predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo bio nekoliko puta prisutan na treninzima polaznika Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te na treninzima dodatnog tima omladinskog pogona FK Sarajevo, koji je sastavljen od najtalentovanijih dječaka čitavog pogona. Bate je uzeo aktivno učešće na treninzima naših omladinaca.

Osim toga, Richard Bate se sastao i sa trenerima našeg omladinskog pogona, kako bi razmijenili iskustva, te razgovarali o profilima igrača, koji su potrebni za moderan fudbal i trenažnim ciljevima na razvoju igrača.

Richard Bate, je u svojoj bogatoj sportskoj i trenerskoj karijeri, postao jedna od najznačajnijih osoba kada je u pitanju razvoj omladinaca, te generalno fudbal u omladinskim pogonima u Engleskoj. U svome višegodišnjem radu, bio je, između ostalog, manager u sklopu Fudbalske asocijacije Engleske (FA), krovnog tijela fudbala u Engleskoj, te tehnički direktor Fudbalske asocijacije Kanade.

Fudbalski klub Sarajevo ističe svoje zadovoljstvo, što je ugostilo ovog šesdesetsedmogodišnjeg fudbalskog stručnjka, te što su naši omladinci upoznali i imali priliku da razmjene iskustva sa trenutnim šefom omladinske akademije Cardiff City-a.